Siden sidst #9

Idyl og afslapning på Vejlefjord

Sidste weekend stod i kærlighedens og afslapningens tegn på Hotel Vejlefjord Kur og Spa. Vi skulle fejre vores 1-årsdag. Det var første gang for os begge, at vi var på et spa- og wellness-ophold, og vi var meget tilfredse med oplevelsen!

Vi betalte 3.500 kr., og med i den pris fik vi 1 overnatning på et dobbeltværelse, 3-rettersmenu, morgenbuffet og ubegrænset adgang til spa-faciliteterne. Vi måtte desuden bruge badene indtil kl. 14 dagen efter også, hvilket vi dog ikke benyttede os af.

De Termiske Bade
Vi tjekkede ind kl. 14.30, tog vores fine Vejlefjord slippers og morgenkåber på, og så smuttede vi straks af sted til “De Termiske Bade”. Her kunne vi vælge imellem en helt masse forskellige slags bassiner og bademuligheder. Ja, der var faktisk så mange, at vi ikke engang fik prøvet dem alle.

Inde i “De Termiske Bade”-området, hvor der bl.a. er gratis fugt, som man må tage af

Vi startede med at udforske Lys-bassinet og Lyd-bassinet. Lys-bassinet var desværre i stykker, tror jeg. Der var i hvert fald ikke lige det helt vilde lys-show i gang. Blot nogle blå og røde lys, der blinkede engang imellem. Lyd-bassinet, derimod, var vi begge ret glade for. Her kunne man høre beroligende musik, når man havde sine ører under vandet. Perfekt til afstresning. Jeg synes i øvrigt, det kunne være sjovt at tilføje et ekstra lyd-bassin, hvor man kan høre populære sange – eller hvor der bare er tunet ind på en radiokanal.

Herefter var det videre til det 32-grader varme Panorama-bad, som lidt er “the center piece” og samlingspunktet inde i “De Termiske Bade”. Herfra kunne man både svømme ind i en grotte, hvor man kunne være lidt alene, og man kunne dykke under et bestemt sted og lige pludselig befinde sig i Skov-badet, som altså er en swimmingpool uden for. Der blev vi et godt stykke tid og nød det gode vejr, mens vi kiggede ud over skov og fjord 😀

Vores favorit var dog helt klart det 35-grader varme Aroma-bad. Her var det lige lidt ekstra varmt, og man kunne nyde de forskellige dufte, som angiveligvist skulle være med til at hæmme infektioner og styrke immunforsvaret. Det føltes i hvert fald super dejligt.

Sidst, men ikke mindst, blev vi anbefalet at prøve Ild- og Is-badet i samspil. Ild-badet er 42 grader varmt, mens Is-badet blot er 8 grader varmt – eller koldt bør man nærmere sige. Idéen med disse bade er, at hvis man først prøver det ene bad og dernæst det andet og skifter mellem dem 3 gange, så har det en meget mærkbar virkning på dine muskler og dit blodomløb. Og det havde det virkelig også – særligt mine fødder føltes helt mærkelige. Det var en følelse af, at alle nerverne og musklerne havde haft sig en fest og nu slappede helt, helt af, sådan at de nærmest vibrererede.

Men advarsel: Ild-badet er PSYKO varmt, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kom helt i på første forsøg. Jeg skulle lige samle mig lidt mod først, haha :D. Men med Kathrines opbakning kom vi begge i. Endnu værre er dog Is-badet, hvor jeg – igen – var en kylling og kun kom helt ned på det tredje forsøg. Der var Kathrine klart mere modig end mig.

Det er i orden at være kæresteklamme
De to andre hovedting, som Hotel Vejlefjord Kur og Spa byder på, er saunagus og Thalasso Spa.

Til saunagus ledte en “gusmester”, Mathias, os igennem et sauna-show. Med lukkede øjne hørte vi ham bl.a. fortælle historien om Hotel Vejlefjord, mens han fyldte saunaen med en duft af forskellige æteriske olier. I pauserne var der stillet iskoldt vand og frugter frem til os, så vi kunne recharge, før vi skulle ind i saunaen igen. Og den store finale på det hele var så, at vi skulle ned til fjorden og dyppes i! Vandet var 12 grader, så det var ret så koldt, men dog ikke koldere end Is-badet. Så jeg ville anbefale jer at prøve Is-badet først – så har man lidt mere mod på fjorden 😀

Shoutout til gusmester Mathias for den gode oplevelse. Jeg sauna det allerede.

En hær af morgenkåbeklædte spa-folk på vej ned til fjorden

Sidste punkt på spa-dagsordenen: Thalasso Spa. Det specielle ved dette sted var salt-bassinet og salt-saunaen. Saltindholdet i vandet gjorde, at man meget let kunne flyde – og faktisk var det helt umuligt at svømme, fordi hele ens krop straks flyder op til vandoverfladen.

Vi endte i alt med at bruge 4 timer i de forskellige bassiner, hvilket lyder som en sindssyg mængde tid at bruge i vand på én dag, men hold da op, hvor var det dejligt!

Og det bedste af det hele? Det er helt i orden at være kæresteklamme (eller ægteskabsklamme i vores tilfælde). Så hvor vi i Marokko skulle være påpasselige med bare at kramme hinanden i poolen, havde vi lidt mere frihed her :D. Der er nok en 80/20 fordeling på par og ikke-par.

God mad til at slutte det hele af
Det er heldigt, jeg ikke er den store fodboldfan længere. For der var Champions League-finale, mens vi spiste 😀

Vi var meget tilfredse med maden, og man kunne faktisk også bestille en ekstra portion af hovedretten, hvis man havde lyst (og appetit) til det. Betjeningen var desværre lidt langsom på aftenen, men oh well, det blev opvejet af den gode udsigt – og det gode selskab 😉

Til forret fik vi hvid asparges og håndpillede rejer, til hovedret fik vi oksemørbrad med nye kartofler og morkelsauce – og til dessert (ikke på billedet) fik vi en kraftig chokoladekage <3

All in all, så får Vejlefjord klart en anbefaling herfra. Det er det perfekte sted til at komme helt ned i gear, blive ladet op igen, og bare være sammen med din partner uden forstyrrelser eller stress. En god mulighed for at forstærke den romantiske forbindelse. Ud over den lidt langsomme betjening, var vi ellers kun lidt utilfredse med, at vi sov på to senge, der var sat sammen, frem for en queen eller king size seng.

Er der nogle af jer, der har været på Vejlefjord før? Hvad syntes I om det – og hvordan sammenligner det sig med andre spa-steder? For vi kunne godt være lidt fristede til at tage på flere spa-eventyr 😀

Parken med Hotel Vejlefjord i baggrunden

Hotel Vejlefjord – også kendt som “Slottet i skoven”

Vi blev genkendt af nogle søde mennesker, der var venlige nok til at tage dette billede af os 😀

Kathrine fik lov at sige hej til en hund! <3

Vi nød skovbadet

Min smukke wifey

Her kommer jeg – prinsen på den hvide hest

Der er hun – min dronning <3

12 kommentarer

 • Lene

  Vejlefjord er bare fantastisk! ❤️
  Shout out til Kathrine fordi hun viser, at vi ikke alle behøver at kunne skrue os i en str. 36 for at kunne gå i bikini! 👍🏼💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg synes I skal besøge “Dronning Dorotheas badstue” i Kolding. Det er dog noget mindre, men siiindsygt hyggeligt og afstressende! Her er hyggelig historie bag og udenfor er der spabad med udsigt over til smukke Koldinghus 🙂
  Ellers er der også aromabad, saltbad, varmtvandsbassin, forskellige saunaer osv. OG liggestole med varme i. 😀 det er møj hyggeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det sted har jeg ikke hørt om før! Det er generelt ikke så meget, jeg har været i Kolding før i mit liv, så det kan godt ligne, at det er noget, vi må få rådet bod på en dag. Det lyder i hvert fald lækkert, ud fra det du siger 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Det vil i ikke fortryde 😀 Det er sådan lidt mere intimt, fordi det ikke er så stort, men sååååå hyggeligt! Kolding er en dejlig by :))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Haha, jeg elsker sauna-ordspillet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Sikke en skøn oplevelse I fik sammen 🙂
  Måske vi skulle besøge Vejlefjord 🙂
  Ønsker jer en dejlig varm og smuk dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi kan i hvert fald kun give det vores varmeste anbefalinger 😀

   Tak – og i lige måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har været på mange wellness steder og i min optik findes der ikke noget bedre end Vejle Fjord. Jeg har også prøvet Kellers park – men her er wellness afdelingen ikke nær så god som Vejle Fjord. Comwell Sorø skal man holde sig helt fra og comwell Borupgård er ok men slet ikke i Vejle Fjord liga. Hvis I tager til udlandet kan et sted i Flensborg anbefales – Alter Hof- dog er wellness afdelingen ikke nær så god som Vejle Fjord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha, så er det meget heldigt, at vi valgte det bedste sted. Et af vores venne-par havde lige været der og snakket rigtig godt om det, så vi måtte give det et forsøg, og det fortryder vi ikke!

   Det ser ud til, at Kellers Park er det næste sted, vi skal prøve, når det er – mange tak for anbefalingen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Vejle fjord hotel er et dejlig og smukt sted som i skriver. Vil anbefale jer at prøve kellers park også ved Vejle fjord på modsatte side. Et lige så fantastisk sted og smukke omgivelser. Et værelse 1 overnatning med 3 retters menu og morgenmad og adgang til spa begge dage fra søndag til mandag koster lige under 2000kr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak for anbefalingen, Gitte! Det ser ud til, at du ikke er den eneste, der synes, at Kellers Park vil være det oplagte sted at tage hen næste gang, så det glæder vi os allerede til at prøve engang. Og ud fra det, du siger, får man mere for pengene, og det klager vi ikke over 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst #9