Vores yndlings... alting

Derfor er Michael og jeg ikke et match

Heldigvis får Michael mig trods alt aldrig til at se sådan her ud!

Vi har skrevet mange indlæg om, hvor godt vi har det sammen. De nyeste er om, hvorfor Michael elsker mig, og hvorfor jeg elsker Michael. Men selvom vores forhold lyder fantastisk og rosenrødt, så er det ikke hele tiden helt perfekt. Der er faktisk flere grunde til, at vi ikke passer sammen.

1. Orden
Klassisk dilemma så det vil noget. Ja, jeg går mere op i ryddelighed og renlighed, end Michael gør. Ja, jeg går op i, om tøjet er foldet rigtigt inde i skabet. Ja, jeg har det bedst, hvis sengen bliver redt hver morgen, og ja, jeg har det bedst, hvis opvasken ikke står for længe. Men det går Michael bare ikke lige så meget op i, og opvasken er da blevet diskuteret mere end en gang, og bliver det helt sikkert igen. Men jeg prøver at tage det lidt med ro, og Michael får for det meste taget opvasken hver dag, og når han har tid, reder han sengen om morgenen, for han ved, at jeg bliver så glad, når jeg kommer hjem fra arbejde til synet af en pæn og redt seng.

2. Struktur
Jeg er nok den mere strukturerede af Michael og jeg. Jeg vil gerne have overblik over økonomi, to-do lister, faste tidspunkter for planer, gøre ting i god tid osv. Men Michael har dog ligesom mig dyrket kalender-livet, før vi mødte hinanden, og vi har nu en fælles kalender. Michael vil f.eks. også gerne, at de huslige pligter er fordelt og har en “deadline”. Men det var især svært for mig i starten, da jeg har det bedst med, at man bare lige beder om hjælp, hjælpes ad, og gør ting, når det lige passer. Der har vi begge strukket os en del, vi har opdelt vores pligter, så Michael vasker op, støvsuger og tørrer borde af, mens jeg laver mad og ordner vasketøj. Men når vi får opvaskemaskine, så skal vi jo til at have en ny strategi, så det bliver mere “fair” igen. Og det er det, jeg synes er svært at vurdere!

3. Rejser
Michael har været vant til storbyferier og en ny destination hver gang. Jeg er vokset op med charter og camping – og senere kortere storby/druk ferier. Michael vil helst ikke til den samme destination to gange, og jeg vil gerne til f.eks. Frankring og Holland, men der har han allerede været. Jeg kan godt lide den lækre charterstil, men det gør Michael rastløs. Vi har heldigvis fundet kompromisser. F.eks. har Michael givet sig, og han vil gerne tage mig med til Paris på et tidspunkt. Også Holland er okay som en del af f.eks. en længere interrail rejse. Michael er endda gået med til at have nogle “charter-dage”, når vi rejser. Jeg er så f.eks. med på at interraile på et tidspunkt og også tage en rejse rundt i Asien næste år. Og hvis vi nu begge er helt ærlige, så er vi meget begejstrede for dette kompromis.

4. Arbejdstider
Vi er tryghedsmennesker, der altid går i seng på samme tidspunkt. Men der er vores arbejdstider bare ikke et godt match. Michael skal møde kl 9.00, og jeg skal møde kl 07.30. Så jeg er altid 1,5 times søvn bagud og sover derfor middagssøvn ret så ofte. Den her er der ikke nogen god løsning på, men vi får det til at virke.

5. Socialt behov
Jeg har et større socialt behov end Michael. Jeg kunne snildt lave noget med venner og familie 2-3 gange om ugen, hvor Michael i højere grad har behov for at lade op herhjemme. I starten var det her ret svært for os. Michael ville gerne leve op til de forventninger, han troede, jeg havde til ham, og han tog derfor med til det hele. Jeg ville gerne vise min dejlige mand frem, så jeg tog ham med til alt og lidt til. Efter lidt tid fik vi en god, ærlig snak om det, og nu har vi typisk en ting fælles om ugen, og jeg kan tage lidt af sted, når jeg har lyst. Ellers er vi blevet så meget et ægtepar nu, at vi i stor grad dækker hinandens sociale behov, samtidig med at vi er den person, som den anden kan lade op ved.

Selvom Michael og jeg ikke matcher på ovenstående punkter og andre småting (f.eks. entusiasme for musikfestivaler), så er vi så lykkelige sammen. Personligt tror jeg ikke på, at man kan finde en, hvor man slet ikke er uenige om ting, slet ikke misforstår hinanden og slet ikke oplever ting forskelligt. Sådan er det bare! Dog kan man sagtens være perfekte for hinanden. Hvis kommunikationen er god, man begge er villige til at gå på kompromis med sine vaner og måder at gøre tingene på, og hvis begge parter har lyst til at få det til at fungere og prioritere parforholdets behov højere end egne behov, så tror jeg, at man kan nå rigtigt langt.

Har I og jeres partner også nogle områder – måske nogle af de samme som os – hvor I ikke lige helt matcher? Og hvordan løser eller lever I med det? 🙂

 

12 kommentarer

 • Lisa

  Min mand og jeg er også forskellige på mange punkter, men i 2019 kan vi fejre kobberbryllup – så forskellighederne behøver ikke være dårlige❤️ For os er det vigtigste at kerneværdierne er nogenlunde ens og at vi har nogenlunde samme menneskesyn ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lisa

   Ja, forskelligheder behøver slet ikke være så dumt. 🙂 Kæmpe stort tillykke med kobberbrylluppet!

   Mvh Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariann Jensen

  Det er præcis det samme hos os og vi har været gift i 40 år, men vi elsker stadig hinanden sindssygt meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og sådan er det bare. Der er bare nogle ting som ikke matcher, og det er helt okay! 🙂

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Min mand har altid været dejlig impulsiv fx med rejser…med alderen vil han helst planlægge og være i god tid….det lever jeg fint med…måske fordi jeg også er ved at blive ældre og mere forsigtig 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha Det er altså også rart at vide, hvad der kommer. Og man udvikler og ændre sig jo i takt med man bliver ældre, så er det jo bare dejligt for jer, at I vokser i samme retning 🙂

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • joan ljungmann

  Hej søde jer… I er stadig nye i “gamet” men jeg synes efter det, I skriver, at i PRØVER … og det tror jeg på, er det vigtigste.. Og ærlighed om, hvad man har lyst til og ikke lyst til så I er SÅ godt på vej 🙂 I starten kan man godt falde i den fælde at “gøre hvad man tror, den anden ønsker” .. men jeg tror på, I gør det rigtige allerede NU hvor I snakker om tingene…Og ærlig talt… hvis vi lignede hinanden, ville det så ikke blive kedeligt ?? Knus og god fortsættelse i ægteskabet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Joan

   Årh hvor er du sød! Vi er nemlig spritnye i parforhold og ægteskab, men vi føler også, at vi er på den rigtige vej. Det er dejligt, at du også kan se det 😀

   Og jo, fy føj, det er da sjovere, at vi er lidt forskellige 🙂

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  hej.
  det er så dejligt at læse om jer to og jeres bestræbelser på at få det bedste frem i hinanden <3
  jeg har været sammen med min mand i 40 år og er så heldig at han er og altid har været min bedste ven.
  min svigermor gav mig et godt råd som jeg synes egentlig var godt sagt.
  "hvis du vil ha ham, så tag ham som han er, når / hvis du bliver sur, så husk på hvad det var du forelskede dig i, istedet for at forsøge at ændre ham"
  det har jeg selvfølgelig tænkt på en del gange undervejs, og synes stadig at det var meget kloge ord.
  rigtig held og lykke til jer med jeres fremtid <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ingelise

   Det er vi glade for at høre! <3
   Hvor er det super skønt, så tror jeg virkelig du har skudt papegøjen! 😀
   Det er virkeligt klogt sagt! Og selvfølgelig skal man ikke gå rundt at lave om på hinanden, dog kan lidt gensidig kompromis hjælpe en godt på vej 😉

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min mand og jeg var også forskellige på mange punkter, men det handler jo mest om, at hvile i sig selv og kunne agere selv.
  Så skal to smelte sammen, det behøver jo ikke være på alle fronter, man kan sagtens være enige og ens på nogle punkter og forskellige på andre, for det handler vel om at respektere hinanden og elske både ligheder og forskelle.
  Nok fra mig, glæder mig til at se hvad andre svarer!
  En smuk dag ønskes I to herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina

   Jeg tror, at du har fuldstændig ret. Det er meget nemmere, hvis man hviler i sig selv, og kan respektere den anden og de forskelligeheder man har.
   Tak for dine kommentarer.
   Og dejlig dag til dig også!

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores yndlings... alting