Vi har købt hus! (Del 1)

VI har købt hus! (Del 2)

Et nyt hus er nok den bedste julegave, vi nogensinde har fået 😀

Tusind tak for alle de søde kommentarer og lykønskninger, I er kommet med <3

I går skrev vi lidt om selve huset og viste alle billederne, men i dag vil vi gerne fortælle lidt mere om, hvorfor valget faldt på Odder, om søge- og købsprocessen, og hvad vores planer for huset er 😀

Hvorfor lige Odder?
Vi har tidligere skrevet om, at vi primært søgte i Ry, Skanderborg og Odder, fordi de alle ligger i nærheden af Aarhus – hvor vi bor lige nu – og Ry, hvor Kathrine arbejder.

I lang tid var det dog kun Ry og Skanderborg, vi kiggede på. Odder kom faktisk først på vores radar for 2-3 måneder siden, men byen har virkelig gjort godt indtryk på os.

På vores “bolig-rundtur” i Øst- og Midtjylland kiggede vi nok på 10+ forskellige byer, og sjovt nok var Odder den sidste af byerne, vi besøgte. Og det tog ikke mere end én enkelt tur ned af gågaden, før vi vidste, det var et helt specielt sted. Bare det, at det havde en gågade, var et kæmpe plus, og så ligger det jo tæt på Danmarks bedste badestrand (mener mange i hvert fald). Og hver eneste gang, vi har været derude lige siden, har alle folk været så venlige og imødekommende. Alle, vi snakker med om Odder, fortæller desuden den samme historie.

Derudover hjælper det selvfølgelig, at Odder er den billigste af de tre byer at bosætte sig i, og så skulle det også være ret meget i vækst 😀

Vi endte i en budrunde
Hvad angår selve huset, var vi ude og kigge på det tre gange. Efter første besøg var vi ret vilde med det, men ved andet besøg kunne vi lige pludselig se nogle skønhedsfejl, vi ikke havde lagt mærke til første gang. Derfor følte vi også, at vi hellere måtte tage ud og kigge en tredje gang med en af vores venner, der har lidt mere forstand på huse. Det gav os så en tryghed i maven til at komme med vores første bud.

Desværre var der et andet par, der bød på huset et par dage efter os, og derfor måtte vi ud i en budrunde. Det var en meget stressfyldt dag, hvor vi måtte have mange, mange samtaler og vejen af fordele og ulemper ved huset frem og tilbage.

Blandt andet var det ikke nødvendigvis den perfekte timing, både i forhold til, at vi gerne vil blive boende tæt på vennerne i Aarhus og nyde byen, mens vi stadig bare er os to, samtidig med, at vi har lidt kortere på arbejde lige nu. Derudover er det for tiden ret meget et sælgers marked, og vi havde oprindeligt tænkt over, om vi ville spare op i lidt længere tid, så vores banklån kunne være mindre.

En masse overvejelser. Men i sidste ende blev vi enige om at byde lidt over udbudsprisen. Det var vores absolutte maksimum, og vi havde det sådan, at hvis vi ikke fik det, var det okay, og hvis vi fik det, kunne vi leve med prisen.

Den proces gjorde det virkelig også tydeligt for os, hvad der var vigtigt for os. Plantegningen, den gode plads, det dejlige by- og lokalmiljø, og at vi ikke skulle gøre for meget ved huset, var nok til at retfærdiggøre prisen for os og veje op for eventuelle ulemper. Rent beliggenhedsmæssigt ville vi være gladere for Ry, Skanderborg og Aarhus, men det er simpelthen bare ikke der, vi kan finde vores drømmehus. Og det er trods alt i vores hus, vi skal bruge det meste af vores tid – særligt fremadrettet.

Vores planer for huset
Det er næppe nogen overraskelse, at vi selvfølgelig håber på, at et eller to af værelserne bliver til børneværelser. De andre værelser kan så blive til kontor og/eller gæsteværelser. Og når vi siger kontorværelse, mener vi måske mest gamerværelse, haha :D. Gæsteværelset er også en prioritet (før børnene), for nu hvor vi flytter længere væk fra vores venner og familie, håber vi, at de kan fristes til at besøge os, hvis der er mulighed for overnatning 😀

Lidt overraskende er vi også nået frem til, at vi gerne vil istandsætte lidt alligevel. Det passer nemlig med, at vi flytter ind i påskeferien, og vi har heldigvis flere dejlige venner, der er mere handy end os. Så hvis vi skal flytte i hus, skal vi gøre det ordentligt! Derfor er planen at dampe savsmuldstapetet af og at erstatte det med rene overflader, og så skal vi selvfølgelig have malet. Derudover har ‘Nyggerne’ inspireret os til at lægge noget klikgulv på. Endelig vil vi gerne bygge en reol og også gerne lige give lidt olie-kærlighed til vores facade.

Apropos husfacaden er det klart det ved huset, vi mindst kan lide. Men at få gjort noget ved det – ud over olie – må være et projekt, vi gemmer til senere.

Puha. Det bliver spændende at komme i gang med det hele. Vi kan simpelthen ikke vente med at flytte ind og få lov til også bare at indrette vores nye hjem 😀

Hvordan var det for jer at købe et hus første gang? Føltes det bare rigtigt med det samme, eller skulle I først flytte ind, før I var helt trygge ved beslutningen?

2 kommentarer

 • TOM

  Kære Katrine og Michael!

  Stort tillykke med jeres hus. Også jeg glæder mig på jeres vegne. Det er skønt for jer. Håber I bliver rigtig glade for at bo i det i mange år fremover.

  Kærlig hilsen
  Tom Kristoffersen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har købt hus! (Del 1)