Make-up challenge: Kathrine bruger Michaels hænder

Boligtanker

Vi har de sidste par år oplevet mange store ting sammen, men som vi bliver ældre, og vi har været sammen længere tid, er andre drømme begyndt at presse sig på. Jeg har altid haft den klassiske drøm om villa, Volvo, og vovse, og så smider jeg da gerne et par børn oveni den. Og med tiden er Michael blevet mere og mere klar til den drøm også. Så vi er begyndt at tage de første spæde skridt.

Vi er nemlig begyndt at kigge på bolig (igen!).

Som nogle af jer måske kan huske, var vi med i ‘Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’, hvor vi kiggede på bolig i Aarhus N og Viby J. Det endte ikke med en ejerbolig dengang, men det førte dog til, at vi lejede os ind i en lejlighed i Viby J. Og selvom vi har været glade for den, så har vi bare fundet ud af, at vi rigtig gerne vil være husejere inden ikke alt for længe. Her hjælper det nok, at vi er blevet mere klar til at flytte uden for Aarhus, som altså er det, der skal til, hvis vi skal have et hus, vi kan se os selv bo i i lang tid.

Men når man skal købe bolig, er der virkelig mange ting at tage stilling til. For hvad er egentlig vigtigt for os, og hvad nu hvis det ikke er det samme? Hvad med pendlertid, økonomisk frihed, nærmiljø, husets stand, pladsen og beliggenheden i sig selv? Mega svært! Og så for at toppe det op – hvad tror vi, der er vigtigt for os, når vi bliver en familie?

Den økonomiske frihed
At finde en bolig, vi begge kan lide, er enormt svært. Michael har altid prioriteret beliggenheden højt, hvor jeg hellere vil have den perfekte bolig og så pendle lidt længere.

Økonomisk frihed har også været en kæmpe faktor for os, for hvor meget er det værd for os at kunne gå ned i tid? Er vi villige til at pendle 25 minutter? 35 minutter? 45 minutter? En time? For så at have en ekstra ugentlig fridag? Eller at kunne tage hjem kl. 14 hver dag? Hvis vi nu vælger en lille, hyggelig landsby, kunne vi måske få endnu mere tid, men ville skulle køre vores børn alle steder hen? Spørgsmålene, vi stiller os selv og hinanden om økonomisk frihed, er mange og svære, og ærligt talt har vi ikke 100 % svarene endnu, og det kan også ændre sig med tiden.

At være førstegangskøbere
Vi er irriterende bevidste om, at vi er førstegangskøbere, og vi ved godt, at alle vores drømme på ingen måde kan gå i opfyldelse. Vi har derfor prøvet at lege ‘Boligkøb i blinde’ og lave en liste over de tre vigtigste ting for os:

 1. Minimum tre værelser
 2. Over 130 kvm
 3. I god stand

Vi drømmer, i modsætning til mange andre, ikke om et køkkenalrum, da jeg bruger meget tid på at larme i køkkenet med mit bageri, og så er det altså rart, hvis vi ikke forstyrrer hinanden. De tre værelser er 100 % nødvendigt af åbenlyse årsager ;).  Og så bliver huset nødt til at være i god stand, for vi har tilsammen 19 tommelfingre og ville ikke selv kunne renovere. Jeg har måske en enkelt finger, der kan en lille smule, men det er ikke meget.

Det er især det sidste punkt, der er svært for os, netop fordi vi er førstegangskøbere. Vi har ikke råd til et totalt nyistandsat hus, hvis vi vil have 130+ kvm på en beliggenhed, hvor vores børn kan cykle til sport. Så hvad er vi villige til at gå på kompromis med, og hvad kan vi selv fikse med vores 19 tommelfingre plus en enkelt finger, der måske kan lidt, haha 😀

Så hvordan har vi det…:

 1. Hvis listerne og karmene er løse og grimme?
 2. Hvis der er savsmuldstapet i hele hytten, og vi bare gerne vil have flotte glatte vægge?
 3. Slidte gulve?
 4. En totalt tilvokset have?
 5. Et gammelt køkken, hvor det hele skal pilles ud, og et nyt skal sættes op?
 6. Et badeværelse, der kunne bruge en solid omgang maling på fliserne og måske et af de der gulve, som er en væske, når man hælder det på, og så skal det tørre?
 7. Forskelligartede lofter, vi gerne vil have til at være ensartede?
 8. Nyt tag?
 9. Hvis der er gulvtæpper?

Endnu engang mange spørgsmål og ingen endelige svar.

Beliggenheden
Indtil videre har vi et godt øje til Ry, Skanderborg og Odder.

Ry ville være ideelt, for det er der, jeg arbejder, og der er en fornuftig afstand til Aarhus. “Desværre” er Ry meget up and coming, og huspriserne er steget markant. I skrivende øjeblik er der ingen boliger overhovedet inden for vores økonomi i Ry.

Skanderborg er også den perfekte middelvej lige mellem Aarhus og Ry. Begge byer er vildt dejlige, og der er byliv og natur og nem adgang til motorvej og Aarhus. Ligesom Ry er Skanderborg dog også en anelse dyr, og vi ville skulle kunne gå på nogle kompromisser.

Odder har vi ikke nogen særlig tilknytning til, men vi forelskede os straks i byen, da vi var ude at se på den for et par måneder siden. Den er stor, men hyggelig, og alle virker så sindssygt søde! Desuden får vi mere for pengene, så drømmehuset og den økonomiske frihed er mere inden for rækkevidde. Dog ville det også være genialt, hvis en af os bor i den by, vi arbejder i, og det ville jo ikke være tilfældet i Odder.

Desuden er der endelig den faktor, at vi gerne vil bo tæt på der, hvor vores venner ender med at købe bolig. Dog er der ingen af dem, der har bosat sig endnu (ikke uden for Aarhus i hvert fald), og officielt er der kun et par, der leder lige nu. Så vil vi vente, eller vil vi følge vores mavefornemmelse, hvis den fortæller os noget?

Vi har ingen svar endnu, men vi skal nok holde jer opdaterede!

Hvad var det vigtigste for jer, da I skulle købe bolig første gang?

5 kommentarer

 • Inger

  Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det er alfa og omega.
  Beliggenhed i forhold til, at kun den ene af jer skal pendle. Det bliver langt det mest praktiske i længden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Det vigtigste for os var kort transport til arbejde for i det mindste den ene af os. Også vigtigt at der ikke skal gøres FOR meget. Hvis der er kælder må den ikke lugte af kælder. (Skimmelsvamp) 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Petersen

  Det samme som jer at huset er i god stand men der er alligevel altid noget der skal laves så jeg vil beregne tid.
  At huset ikke ligger for langt væk fra institutioner og skole og en sikker skolevej så de eventuelle børn kan gå/cykle selv når den tid kommer da turen jo skal gå/køres hver dag.
  At haven ikke er for uoverkommelig det tager tid hver uge forår sommer og efterår.
  At huset ikke ligger for langt væk fra familie/venner der kan hjælpe med børn ved sygdom.
  Held og lykke til jer ❤️😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Må jeg anbefale Malling, tættere Århus og også tæt Odder 🙂
  Et smukt stille og roligt område, godt for børn at vokse op og nok ikke så dyr.
  Heldigvis har regeringen sat håndværkerfradraget op, så her kan I via en Handymand få klaret nogle af opgaverne 🙂
  Da vi i sin tid købte vores første hus var det husets charme og så området, roligt og godt for børn.
  Anden gang da vi købte gården var det området og gårdens muligheder og at det var super for børnene og os og alle vores hobbyer.
  Held og lykke med jagten og børn kan I jo godt begynde på 🙂
  Og en glædelig juletid ønskes herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Visborg

  Hej Michael og Kathrine 🙂
  Jeg er ejendomsmægler i Skanderborg og arbejder tæt sammen med mine kollegaer i Ry. Jeg er derfor glad for at læse, at I har et godt øje til netop disse byer. Det er jo et fantastisk område synes jeg 🙂 I må endelig sige til hvis i har spørgsmål til område, boliger, priser mm.,
  eller har lyst til at lufte jeres ønsker til bolig med mig.

  Tak fordi jeg må følge med hos jer, det sætter ofte et smil på mine læber (Specielt når Michael bager)

  Mvh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Make-up challenge: Kathrine bruger Michaels hænder