Når en fremmed bliver til en husbond

3xBeliggenhed: Det I ikke så på tv!

Så er vores afsnit af ‘3xBeliggenhed’ endelig løbet over skærmen, og vi har glædet os rigtig meget til at fortælle jer om det!

Hvis I ikke har set afsnittet, kan I finde det inde på TV 2 Play.

Til dem, der har set programmet, ja… Så endte vi jo desværre med at takke nej til alle tre boliger. Hvilket er ret ærgerligt. Det havde været vildt at kunne træffe endnu en stor beslutning på tv, men sådan skulle det ikke gå i denne omgang, da vi ikke lige fandt et match, der var lige så godt som det, vi har med hinanden 😉

Christian er simpelthen den hyggeligste person!

Hvorfor meldte vi os til programmet?
Hvis vi lige starter her, så er det jo ikke nogen hemmelighed, at Michael og jeg mødte hinanden på tv, hvor den store beslutning blev taget med det samme. Derfor tænkte vi, at når det var så stor en succes, så kunne vi også finde vores bolig på den måde. Samtidig så kan boligmarkedet godt være lidt skræmmende, forvirrende og intimiderende for sådan et par førstegangskøbere som os, så professionel hjælp var også kærkommen. Og hvis vi så er helt, helt ærlige, så var det jo også lidt tillokkende, at Christian og Sara er rimeligt hårde til at forhandle, hvorfor vi så måske kunne få lidt mere for lidt mindre.

Første gang vi kiggede på købebolig var helt tilbage i august 2018 – kun 2½ måneder efter vi blev gift. Det var bare lidt for sjov, men vi fik blod på tanden. Allerede i oktober smuttede vi så i banken og fik en snak. På daværende tidspunkt havde vi kun delt udgifter og adresse i 14 dage, så de kunne ikke låne os det store. I april genoptog vi jagten, fik snakket med tre banker og endte med et lånebevis på lige under 2,4 mio. Herefter lagde vi vores drømme og forhåbninger over i hænderne på 3xBeliggenhed.

Vi spiser frokost imellem optagelserne

Hvad så I ikke på tv?

Bolig 1 (Skelagervej, Aarhus N)
Da vi ankom til bolig 1, fik vi at vide, at man kunne komme til Banegården på 10 minutter. Michael, som er mere kendt i Aarhus, var lidt skeptisk, og gav også udtryk for dette. Vi undersøgte det, og det viste sig så, at det faktisk tager 30 minutter. Det var lidt ærgerligt, da de jo nok havde tænkt, at den her bolig ville give os den perfekte beliggenhed, men at vi så måtte gå på kompromis med selve boligen, mens de andre havde en dårligere beliggenhed, men bedre boligforhold.

Efter rundvisningen var vi meget hurtigt klar over, at bolig 1 ikke var noget for os. Vi følte også et kort sekunds panik ved tanken om, at der måske slet ikke ville være noget til os.

Bolig 1 ser ret nydelig ud på optagelserne, og det var den sådan set også i store træk. Men generelt var den ret slidt. Der var huller og skrammer på væggene, lister der manglede, revner i trægulvet og andre småting, og når vi talte det hele sammen, så blev det bare lidt uoverskueligt. Især fordi at vi bare er alt andet end handy. Desuden var der hele situationen med taget, som skulle udskiftes inden for 5 år, det lave loft og ikke mindst det faktum, at vi skulle tage beslutningen samme dag. Det ville bare ikke komme til at ske. Vi elskede dog kvarteret, terrassen og rumfordelingen hele huset igennem.

Screengrab: 3xBeliggenhed (Sæson 8, afsnit 2)

Bolig 2 (Grundtvigsvej, Viby J)
Her var der klart mere potentiale. Vi var vilde med beliggeheden, faktisk endnu mere end ved den i Skejby. Det ville tage ti minutter ind til Aarhus C, der var flotte kirsebærtræer lige udenfor døren, skole, børnehave og park lige ved siden af, og så fik vi bare meget mere for pengene. 114 kvm. og 4 værelser.

Desværre var den vaskesøjle bare langt væk, ikke bare i kælderen i bygningen, heller ikke i den ved siden af, men først den et hak længere henne. Og det ville bare være totalt uoverskueligt, når vi en dag får børn, og der ville skulle vaskes en eller to gange om dagen, og så pakke vasketøjet ned, have en baby på hoften og gå så langt. Det kunne jeg slet ikke forholde mig til.

Dog var der mulighed for, at det kunne installeres i køkkenet, men det ville betyde, at vi skulle rykke vores køkkenting ind i stuen. Så vi fik sådan en følelse indeni, at hvis vi kunne få så flot og stor en bolig med så dejlig en beliggenhed til den pris (kun ca. 100.ooo over vores budget), og måske endda forhandlet lidt ned, så måtte det også være muligt at finde noget andet, hvor der måske var færre kvadratmeter, men at de så til gengæld ville være brugt meget bedre.

Screengrab: 3xBeliggenhed (Sæson 8, afsnit 2)

Bolig 3 (Christian X’s vej, Viby J)
Oh My God! Jeg var så vild med den her bolig, og selvom den gør sig flot på tv, så man slet ikke alt lækkerheden. Jeg var vild med de skrå, asymmetriske lofter og husets stil generelt. Det ekstra værelse var også en god størrelse, naboerne virkede søde, og i kælderen, med indgang fra den anden ende af huset, var der faktisk et bryggers.

Men endnu engang skulle beslutningen træffes med det samme!!! Så noget, man ikke ser på tv, er, at vi var nødt til at stoppe optagelserne og gå en tur rundt i kvarteret for at snakke og mærke efter. Men beliggenheden var bare slet ikke lige så god som ved de andre steder, og så var der jo også det, at Michael bedre kunne lide bolig 2. Og uenighed om hvilken bolig, vi bedst kunne lide, er bare et kæmpe no-go ift. at bruge så mange penge. Så det blev et nej, og hvad man heller ikke ser, er, at jeg faktisk blev en lille smule rørt og fik lidt våde øjne, for hvor var det bare et smukt hjem!

Jeg tænker stadig lidt på bolig 3 engang imellem, men har fundet ro i, at det ikke skulle være vores hjem. Dog kan vi konkludere, at hvis bolig 3 havde været på bolig 2’s beliggenhed, så havde vi slået til uden tøven!

Screengrab: 3xBeliggenhed (Sæson 8, afsnit 2)

Vores tanker om programmet
Vi er rigtig tilfredse med programmet. Vi er endnu engang glade for vores “redigering”, og vi føler, at det er os, som I ser. Vi synes heller ikke, at kommentarer eller reaktioner er blevet klippet ind andre steder, end der hvor de blev udtrykt. Det eneste redigeringsmæssige, vi synes, er lidt sjovt, er hvor stor en vægt den vaskesøjle får. Ja, det var et ønske, men det var ikke altafgørende for os xD

Det eneste, vi ikke er glade for, det er vores eget udseende, haha :D. Ja, vi føler os nok lidt forfængelige og selvbevidste, men prøver at trække lidt på skulderen. Jeg synes ikke, at mit hår virker på noget tidspunkt igennem programmet, og vil nu bare ønske, at jeg havde taget mig tiden til at sætte det ordenligt. Af en eller anden grund ser min make-up også helt forkert ud, især på den sidste dag. Og så følte jeg mig lidt som en tætrullet spegepølse den dag, hvor vi var ude at kigge på boliger. Årh ha! Michael er også utilfreds med hans udseende. Han fortryder, at han sad og sank så meget sammen i stolen, at hans skjorte kom til at gabe og vise lidt bar hud 😀

Vi venter på, at Christian skal snakke med os 😀

Sådan er værterne
Det var ret sjovt at være med, især fordi værterne og holdet bag produktionen er virkelig søde og sjove. Der var hurtigt god stemning og humor i vores samarbejde. Vi oplevede også Christian blive drillet meget af produktionsholdet, der jokede med, at han solgte narko, fordi han har en stor, sort BMW. Deres humor var generelt god og sort, og vi følte os godt tilpas med dem hele vejen igennem. Christian er jo også her fra Silkeborg-egnen, og gav os derfor også gentagne gange en lokal anbefaling på en god burger… Men hvis vi skal være helt ærlige, så var vi faktisk ret skuffede over burgeren, så hvis du læser med, Christian: Stop med at anbefale den burger! 😛

Vores boligsituation nu?
Det, vi lærte allermest i programmet var, at der faktisk var noget, som havde meget potentiale i vores prisklasse. Vi fik desuden virkeligt åbnet øjnene op for Viby J, og det gik op for os, hvor vigtig den vaskesøjle nok egentlig var. Det leder os frem til at fortælle om vores nuværende boligsituation…

Vi er på vej til Aarhus! Ja, vi er faktisk på vej til Viby J. Vi blev så glade for området, at vi nu har underskrevet en lejekontrakt på en bolig der. Vi flytter ind 1. oktober. Og vigtigst af alt – der er vaskesøjle, haha! Lejligheden er på 101 kvm. og har 4 værelser, så der er rigeligt med plads.

Det er jo så desværre ikke en ejerlejlighed. Men vi blev utålmodige og ville gerne til Aarhus med det samme, så vi kunne simpelthen ikke vente længere. Pendler-tiden har tæret meget på os, så nu skulle det bare ske. Derfor er planen nu også, at vi sparer op i længere tid, og så holder vi øje med boligmarkedet uden noget pres og slår til, når vi finder det, vi vil bo i – måske resten af vores liv 😉

Vi fortæller selvfølgelig meget mere om vores kommende bolig i den nærmeste fremtid!

 

P.S. Kunne I lide nogle af boligerne – hvilken var jeres favorit? 😀

__________________________

Følg Kathrine på Instagram

Følg Michael på Instagram

14 kommentarer

 • Camilla

  Jeg købte hus sidste år med en købsmægler i baghånden og det var alle pengene værd !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Charlotte

  Når I engang skal købe, så brug en købsmægler. Det gjorde vi som førstegangskøbere og totalt blåøjede. Han/hun tager med på rundvisning, forhandler på jeres vegne og vores skrev en rapport om huset som inkluderede hvor meget vi maks kunne renovere for og stadig sælge igen, i det specifikke område. Her i Aalborg koster en købsmægler ca. 12.000kr. for den store pakke 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ann-Charlotte

   Uh godt tip! Tak for det! Vi havde godt hørt om at få en købsmægler fra banken, og jeg tror at du har så meget ret i, at det hele bliver en noget mere tryg proces 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Kik nærmere på Bronzealdervej i Aarhus V

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Gitte

   Tak for tippet 🙂 Lige nu er vi ikke aktivt søgende på boligmarkedet, så det bliver ikke lige i denne omgang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Øv jeg fik desværre ikke set programmet, havde ellers glædet mig.
  Bolig 3 lød ellers godt.
  Det bliver spændende hvor I ender, eller om I bliver boende for ever 🙂
  Aften hilsner herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv for den!
   Bolig 3 var så flot altså! Men med så kort varsel, kan vi bare ikke tage så stor en beslutning!
   Det er bare rigtig spændende, hvad det hele bliver til. Lige nu glæder vi os bare rigtig meget til at flytte til Aarhus 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørn Brønnum

  Hej Michael og Kathrine

  Jeg har lige set 3*beliggenhed med Jer. Altid hyggeligt, at følge med på Jeres rejse.

  Står i den situation, at jeg skal sælge min lejlighed i Kantorvænget, 8240 Risskov. Det er en 3 værelses med bryggers indeholdende vaskesøjle, lukket udestue, overdækket terrasse og have. Køkken, spisestue og stue i et.
  Badeværelse med badekar.
  Der hører også stort kælderrum med. Kælderen er tør og har aldrig været udsat for vandskade.

  Lejligheden ligger lige op af Mollerup skov, institutioner, indkøb og busser.
  Rigtig gode parkeringsmuligheder lige foran lejligheden.

  Lejligheden bliver udbudt til 2.345.000 kr., så er I stadig på jagt efter en ejerlejlighed, er I velkomne til at komme på besøg.

  Alt det bedste

  Bjørn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bjørn!

   Tak for omtanken! VI har jo fundet en lejelighed nu, og vores plan er at bo der og spare op i nogle år 🙂
   Held og lykke med salget! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grethe Thisted

  Jeg ønsker jer held og lykke i jeres nye lejlighed i Viby J.
  Vi bor på Buskelundhøjen i Silkeborg.
  Vores datter, svigersøn og deres 2 dejlige drenge bor i Viby J åå Markvangen
  Stort held og lykke i fremtiden.
  Mange hilsner fra Grethe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Grethe 🙂

   Ej hvor sjovt, at det lige er de samme steder vi bevæger os rundt 😀 Både Silkeborg og Viby J er jo så skønne! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Bolig 3 var mega fed!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når en fremmed bliver til en husbond