Thailand: Billeddagbog

Når en fremmed bliver til en husbond

Reklame for Somersby

Michael havde ikke helt regnet ud, hvordan han skulle stå med sine arme 😀

For snart 15 måneder siden blev jeg gift med en fremmed mand på Vejle Rådhus. En mand, jeg aldrig havde mødt før. Og hvis jeg skal være helt ærlig, gik jeg godt nok ind i eksperimentet med et åbent hjerte og høje forhåbninger, men samtidigt forventede jeg et eller andet sted ikke, at det faktisk var realistisk, at eksperimentet ville lykkes. Jeg tænkte, at det var værd at prøve det af, fordi det ikke havde lykkedes på andre måder, og jeg havde da også været hudløst ærlig om mig selv under castingprocessen, men hvis jeg skulle have givet en procentsats, så havde jeg formentligt skudt på 15-20% chance of success. Og selv det var måske en tand optimistisk. På det tidspunkt var der jo trods alt kun to ud af 15 par, der stadig var gift.

Og det hele kunne så nemt have gået galt. Mine “realistiske forventninger” kunne have holdt mig tilbage. Jeg kunne have været for meget i mit hoved frem for at mærke mine følelser. Jeg kunne have undladt at tage den svære samtale med Michael på bryllupsrejsen om de for mange komplimenter. Og jeg kunne nævne flere andre konkrete eksempler på, hvordan det hele kunne have gået en anden vej, der ultimativt havde ført til, at vi ikke stadig ville være sammen den dag i dag.

Men sådan endte det jo heldigvis ikke. Vi ER stadig sammen, og vi er mega lykkelige. “Break down the walls and see strangers in a more positive light” er budskabet bag Somersbys nye kampagne – men det kunne lige så godt være mantraet for vores parforhold og vores tilgang til livet.

En fremmed er en ven, eller en husbond, du ikke har mødt endnu
I min rejse rundt i verden har jeg mødt mange mennesker, der har fortalt mig, at danskerne er så søde, venlige og hjælpsomme, men at det derefter kan blive svært rigtig at lære os at kende og at blive vores venner. Vi er lidt som en fersken, blød og lækker på overfladen, men så stenhårde. Og det, tror jeg godt, der kan være noget omkring.

Mange af os gør i hvert fald det samme overfor hinanden, og også i datinglivet. Og det er her, ‘Gift ved første blik’ kommer ind i billedet. Man kan lidt sige, at det er den meget ekstreme version af, hvad du kan få ud af et møde med en fremmed person! 😀

Fra det første møde var vi 100% investerede i eksperimentet, og vores fælles, åbne tilgang har været altafgørende for, at det hele lykkedes for os. Vi blev nødt til at tro på, at denne fremmede kunne berige vores liv og bidrage med noget godt, og derefter finde ud af, hvad det kunne være. Det ville ikke have nyttet noget at tænke på alt det, der kunne gå galt. Eller at tro, at den anden person måske ikke håbede på det bedste.

Den usikkerhed, som nemt kan komme frem, og som de fleste af os nok kender, den er så farlig, og årh, hvor jeg kender den! Den gør, at vi ikke investerer 100%, og at vi bygger en mur op, og det nytter bare ikke noget, selvom det kan føles trygt. Og det gælder generelt, ikke blot datinglivet. Det gælder, når vi møder en person til yoga, på arbejdet eller i køen til morgenkaffen. Sig hej, hvis de virker søde, giv dem en kompliment eller en hjælpende hånd – nedbryd muren og spred de gode vibes.

Smil til verden, og verden smiler til dig

Positiv karma
Hvordan gør man sin egen eller andres dag bedre? Der findes nok mange hemmeligheder og gode råd, men jeg har i hvert fald selv nogle konkrete ting, jeg gør:

  • Jeg siger ‘Pyt’ til de ting, jeg ikke kan gøre noget ved. Det nytter jo ikke noget at bære rundt på negative følelser, som man ikke kan gøre noget ved. Dog kan man jo godt bearbejde og reflektere over følelserne, og det er også det rigtige at gøre.
  • Jeg er sød ved kasseassistenten, siger hej, tak og ønsker dem en god dag. Det giver god karma, og så gør det mig glad at gøre andre glade. Desuden håber jeg altid lidt på, at de giver den gode stemning videre.
  • Jeg forventer, at andre har gode intentioner bag deres opførsel, før jeg dømmer dem på deres handling.
  • Jeg er taknemmelig.
  • Jeg komplimenterer folk, hvis de har noget, gør noget eller siger noget, som jeg godt kan lide.

Har I nogle gode tilføjelser til listen? 😀

Hvad er en god dag for mig?
I forhold til det sidste punkt ovenover, så er noget af det, der gør min dag ekstra god, når nogle spørger, hvor mit tøj er fra. I har fx været så søde til at spørge til min blonde kimono, og det gør mig bare så glad, at andre synes, at mit tøj er fedt!

Noget andet, der kan gøre min dag god, er, når nogen beder om min hjælp til et eller andet. Det skaber en følelse af at være værdsat og påskønnet. Og det er jo lidt tankevækkende, når man tager i betragtning, at mange går rundt med en frygt for, at man bebyrder andre ved at spørge dem om hjælp.

Sidst, men ikke mindst, så er hverdagsromantik – og generelt set “hverdagsindsatsen” – noget der gør mig rigtig glad. Michael og jeg er 100% til pladderromantik, og vi er ikke blege for store fejringer, klistrede kærlighedserklæringer, blomster og de tre magiske ord. Men det er altså ikke det alene, der holder glæden og kærligheden ved lige. Det er også de små ting. Det er når, jeg køber fiskefrikadeller med hjem, eller når jeg handler ind til hans livret, lasagne. Det er, når Michael køber Pepsi Max med hjem til mig, masserer mine fødder, eller lader mig give ham ansigtsmaske på. Selvom ansigtsmasker ikke lige er Michael, så bliver han alligevel glad for det, fordi det er noget, vi hygger os med sammen, og han ved, det gør mig glad 😀

Hvordan kan man ikke have en god dag med dette mesterværk? 😀

Sådan gør jeg straks Michaels dag ekstra lækker 😀

En opsang
Den fremmede mand og jeg er stadig lykkeligt gift den dag i dag. Michael har hjulpet mig til at blive mere fjollet og hvile mere i, at det er okay ikke at være perfekt. Og Michael er blevet meget mere selvsikker og tror nu på, at han er værd at elske. Det er jo for vildt, altså!

Og egentligt så er der jo en mulighed for at få beriget sit liv, hver gang vi møder et nyt menneske. Det behøver ikke at ende i ægteskab, men det er aldrig til at vide, hvad nye bekendtskaber kan bidrage med. Så jeg synes, at vi skal tage Wafande på hans ord og sige hej til vores nabo og skåle til dem omkring os. Lad os få nedbrudt de pokkers mure, der kan være mellem os. Det er jo bedst, hvis alle er med 😉

Kampagne-site kan findes her – der er bl.a. en quiz, hvor du kan teste, hvor positiv du er 😀

Er der noget – stort eller småt – der har gjort jeres dag i dag bedre? 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Men vi elsker at høre fra jer, så hvis du synes, indlægget er interessant, eller hvis du har et spørgsmål til os, så bare fyr løs! ;)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thailand: Billeddagbog