Interview med Henriette fra 'Gift ved første blik'

Bali i billeder

Vi hygger ved Tegallalang Rice Terrace i Ubud, Bali

For ca. en uge siden skrev jeg lidt om vores tur til “Honeymoon Island” aka Gili Meno tæt på Bali.

Efter Gili Meno tilbragte vi resten af vores tid i Ubud på Bali, som I kan læse mere om her 😀

Ubud
For os var Ubud i høj grad præget af, at jeg var syg. Den første dag var vi kun derhjemme og fik bestilt pizza udefra. Anden dag brugte vi også mest derhjemme, indtil jeg samlede kræfter til at tage ind til byen om eftermiddagen. Jeg kastede op på flere spisesteder, og da vi endelig kom hjem, faldt Michael ned i en af deres åbne kloaker og slog sin hånd rigtig meget. Grundet Michaels hånd og min sygdom brugte vi hele tredjedagen på en medical clinic.

På fjerdedagen kunne jeg endelig lidt igen. Her tog vi ind til Tegallalang Rice Terrace og så de flotteste risterrasser. Det er vildt, hvordan de er bygget op. Synet var så flot, men stedet er dog også ret turistet.

Det sidste billede her er fra en anden rismark – tæt på Lempuyang Temple.

Bagefter tog vi til Monkey Forest, som får en kæmpe anbefaling herfra! Det var så fedt, og aberne var så søde (bortset fra den, der næsten bed Michael). Desværre kom vi ret sent, så vi fik lige i underkanten af en time derinde. Vi vil nok anbefale, at I har to-tre timer derinde.

Sightseeing dagstur
Sidste dag før hjemrejsen var jeg endeligt i højt nok gear til, at vi kunne tage på dagstur. Den startede kl 05.00 om morgenen, hvilket vi troede var tidligt, men åbenbart slet ikke tidligt nok.

Vores første stop var Heavenly Gates ved Lempuyang Temple, som er en port på toppen af et bjerg med udsigt til en vulkan. Mange ankommer her for at få solopgangen med, og så skal man have været af sted fra Ubud ved 1-2 tiden om natten. Udsigten var smuk, bevares, men vi stod i kø i næsten 3 timer for at få taget de her billeder, som endda er lidt snyderi. Der sidder nogle mænd, som tager billeder med en lille glasplade under linsen på kameraet (hvilket giver effekten af vand foran os), og de råber “3-2-1-pose” igen og igen. Så skynder man sig at få nogle poses ind, og så videre igen. Vi ville på ingen måde gøre det igen – vi foretrækker aktiviteter, hvor der er knapt så lang kø.

Denne dag stod i det hele taget i templernes tegn, så første stop efter Heavenly Gates var selvfølgelig endnu et tempel. Et vandtempel ved navn Tirta Gangga. Her var der, selvfølgelig, rigtig meget vand, og i vandet var der koi-karper og stepping stones. Mennesker stod i en lang snoet kø på stenene og ventede på, at det blev deres tur til at tage et billede. Her satte jeg foden ned, og Michael var med på den, så vi skippede den aktivitet og prøvede at tage lækre billeder andre steder. Her var også en lille og rusten legeplads. Sjovt for et tempel.

Vi tog dernæst videre til Tegenungan – et vandfald man kan bade i. Så der var turister i badetøj over det hele for at bade i det kølige vand. Vandfaldet har virkelig en voldsom kræft, og der var også en regnbue ved siden af det, da der kom så meget støvregn fra vandfaldet. Oplevelsen var okay, men hvis I ikke har så meget tid, kan I sagtens springe det over.

Sidste stop på turen var endnu et vandtempel, Tirta Empul. Dette er et mere traditionelt vandtempel, uden legepladser og lange køer til photo session. Her kan man blive velsignet i vandet, der kommer ud gennem munden på nogle ansigter i væggen. Der er også fyldt med souvenirboder, som man helst skal gå igennem på vejen ud derfra.

Her til sidst, får I lige et par stemningsbilleder med på vejen.

Hver 210. dag fejres Galungan festivalen, og der pyntes op med bambus-dekorationer kaldet ‘penjor’

Jeg er lidt fjollet 😀

Bebek Bengil, Ubud – de serverer en rigtig lækker anderet her!

Lækker mad fra Kismet, Ubud – en vegansk restaurant

På grund af sygdom fik vi desværre ikke oplevet lige så meget, som vi havde lyst til. Har nogle af jer haft fede oplevelser i Bali, som vi ikke fik prøvet? 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Men vi elsker at høre fra jer, så hvis du synes, indlægget er interessant, eller hvis du har et spørgsmål til os, så bare fyr løs! ;)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview med Henriette fra 'Gift ved første blik'