Siden sidst #12

Cambodja: Billeddagbog og mini-guide

Os foran Angkor Wat. Og hvis man kigger godt efter, kan man se en lille abe på vej ind i billedet 😀

Så er det vist på tide, vi får delt lidt mere om vores fantastiske rejse rundt i Sydøstasien. Der gik lige lidt 3xBeliggenhed og GVFB-optakt i den 😀

Efter Thailand tog vi videre til Cambodja – blandt andet kendt for det majestætiske Angkor Wat og det tragiske folkemord, der fandt sted under Khmer Rouge-regimet.

Vi tilbragte i alt seks fulde dage i Cambodja, fire af dem i Siem Reap og to af dem i Battambang.

(Hvis du bare gerne vil se billeder, så bare scroll længere ned til billeddagbogen)

Mini-guide til Cambodja
Efter seks dage kan vi selvfølgelig ikke hævde os selv som eksperter på Cambodja, men baseret på vores egne erfaringer har vi nogle få personlige råd og tanker, vi gerne vil dele 😀

 • Byer? De mest populære byer er Phnom Penh (hovedstad og hjem til diverse museer), Siem Reap (Angkor Wat og mange andre templer), Battambang (Bat Caves og bambustog), Sihanoukville (strande) og Kampot (en chill riverside by). Vi valgte Siem Reap, fordi Angkor Wat var en must-see oplevelse for os, og Battambang, fordi den bød på unikke oplevelser i forhold til resten af vores tur rundt i Asien.
 • Restauranter?
  • Siem Reap: Vi prøvede MonsoonKhmer Family Restaurant og The Red Piano, som alle kan findes på Pub Street. For at være helt ærlig, minder alle restauranterne lidt om hinanden, men Monsoon er mere fusion-orienteret end de andre, Khmer Family Restaurant er mere “lokalt” og “autentisk”, og endelig er The Red Piano kendt for at have ‘Tomb Raider’ drinken (som blev lavet specielt til ‘Lara Croft: Tomb Raider’ crewet, da filmen blev skudt tilbage i 2001).
  • Battambang: Vi anbefaler stærkt Nary Kitchen. De tilbyder faktisk også cooking classes (altid et godt tegn!), hvis I har en ekstra dag i Battambang og godt kunne tænke jer at trylle nogle cambodjanske lokalretter frem med egne hænder.
 • Lokalretter? Der var særligt to retter, som vi elskede og straks ville bestille igen, hvis vi nogensinde så det på et menukort. Den første er beef lok lak, som er stykker af oksekød sauteret med diverse grøntsager, sojasovs og sort Kampot-peber – ofte serveret sammen med et spejlæg og nogle ris. Og den anden, som særligt Kathrine er vild med, er fish amok, hvid fisk kogt i kokosmælk og krydret med citrongræs og gurkemeje.
 • Angkor Wat?
  • Antal dage: Hvis du er en ægte Indiana Jones, der virkelig bare har mod på at opleve alle de mange templer, så go for it og køb et 7-day pass (72 dollars), men vi vurderer, at 2-3 dage er mere end nok til langt de fleste mennesker (et 3-day pass koster 62 dollars).
  • Tuk-tuk eller cykel: Mange blogs online foreslår at leje en cykel, men det vil vi på det stærkeste fraråde – særligt hvis man er der i den varme sæson. Hvis vi havde lejet en cykel, havde vi været udmattet og dehydreret allerede efter en halv time. Du kan leje en tuk-tuk i en HEL dag for mellem 15-20 dollars!!!
  • Rute: Medmindre I rigtig gerne vil se solopgangen ved Angkor Wat, så tag “The Main Large Circuit”-ruten omvendt af alle andre. Sig til jeres chauffør, at I gerne vil starte ved fx Banteay Kdei eller Pre Rup og så slutte dagen ved Bayon og Angkor Wat. På den måde undgår I at tage samme rute som de fleste andre turister, og hvis I starter tilstrækkeligt tidligt, kan I endda være så heldige at være helt alene nogle af stederne. Når I har været igennem “The Main Large Circuit”, kan I overveje at tage en længere tur op til Banteay Srei (“the pinkstone temple”).

Beef lok lak

Billeddagbog fra Siem Reap

En abe hopper op på Kathrine til hendes store overraskelse :O

Heldigvis bliver de gode venner <3

… Indtil den stjæler hendes Sprite 🙁

Kathrine blev velsignet af denne munk inde i Angkor Wat-templet

Vi udforsker Angkor Wat

Kathrine leger eftertænksom Insta babe <3

Den flotte mur og natur, der omringer Angkor Wat-templet

På vej væk fra Neak Pean, en kunstig ø med et buddhistisk tempel

Det golde landskab tæt på Neak Pean

En ko chiller ved Sras Srang

Ta Prohm aka ‘Tomb Raider’ templet

Banteay Kdei

Kathrine nyder en Fanta 😀

Pre Rup

East Mebon

Det majestætiske syn af Bayon

Bayon tættere på

Vi var heldige flere gange at kunne udforske helt alene

… Jeg kan faktisk ikke helt huske, hvilke af templerne, dette er fra 😀

Banteay Srei – også kendt som “the pinkstone temple”

Banteay Srei er smuk og skiller sig ud ift. de andre templer

Kathrine foran Banteay Srei <3

Billeddagbog fra Battambang

Vi prøvede det famøse bambustog 😀

Phare Ponleu Selpak – det lokale cirkus som indledes med traditionel dans

Kathrine power poser, mens et kæmpe regnskyl er på vej :O

En lotus field, som ærligt talt skuffede – manglende regn var ikke så godt til den :/

Killing Caves – et minde om folkemordet i Cambodja

En træbro i yderkanten af Battambang

Et buddhistisk guldtempel

Og Ek Phnom – et hinduistisk tempel, der ligger lige overfor det buddhistiske tempel

Andre gode råd og oplevelser?
Har nogle af jer været i Cambodja før – hvad syntes I om det, og er der noget, vi gik glip af? 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Men vi elsker at høre fra jer, så hvis du synes, indlægget er interessant, eller hvis du har et spørgsmål til os, så bare fyr løs! ;)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst #12