Julekonflikter

Klar, parat, nytår!

Reklame for Dinnerbooking

Billede fra vores første nytår sammen 😀

Om et par uger er vi klar til at byde velkommen til et nyt årti. Det er lidt stort. 2020 bliver året, hvor Trump forhåbentligt bliver udskiftet, Danmark skal spille EM i Parken, og ikke mindst kommer jeg til at fylde 30.

Det er i øvrigt med lidt blandede følelser, at jeg næste år skal sige farvel til de unge 20’ere, men oh well, jeg har jo fundet min drømmepartner – så er det trods alt ikke en stor sag at blive ældre 😀

Det bliver anden gang, vi skal holde nytårsaften sammen, og ligesom sidste år skal vi ikke helt fejre det alene. Denne gang bliver det sammen med min familie, som vi har inviteret hjem til os. Vi elsker simpelthen at hoste i vores nye hjem, selvom det ikke engang er helt færdigt endnu.

Vi skal finde den helt rigtige nytårsmenu
Mange af aktiviteterne på sådan en aften er givet takket være traditioner som nytårstalen, ’90-års-fødselsdagen’, snak om nytårsfortsæt, hoppen ind i det nye år, kiggen på fyrværkeri osv. Så det største spørgsmål, der står tilbage, er… Maden!

For os begge er det allerførste gang, vi skal hoste en nytårsaften og stå for menuen. Så vi er gået seriøst til værks! Og vi søger også gerne jeres input. Vi har til lejligheden haft kig på Dinnerbookings udvalg af forskellige nytårsmenuer, der både kan spises på restaurant eller blive leveret hjem.

Mulighed 1: Nordisk Spisehus – Hummer // Rødtunge // Mørbrad // Chokolade (1369 DKK)
Nu er det kun leverings-valgmuligheden, der er relevant for os i år, men til en fremtidig nytårsaften, hvor vi skal fejre alene, lyder det faktisk ret hyggeligt – og romantisk – at tage på gourmetrestauranten Nordisk Spisehus. Det skulle være noget af en gastronomisk oplevelse, og så har de endda programsat menuen og aftenen, sådan at der bl.a. sættes tid af til at se Dronningens nytårstale midt i det hele. Kathrine ved det ikke endnu, men jeg inviterer hende nok herhen næste år, hvis vi skal holde nytårsaften alene 😀

Se menu her.

Mulighed 2: Toki – Snacks // Edamame // Sushi (199 DKK)
I den anden ende af pris-skalaen har vi sushi-menuen, hvilket måske også er lidt mere moderne og usædvanligt. Derudover er den her løsning for os også meget mere personlig, da Kathrine skam-elsker sushi og igennem hele vores forhold har forsøgt at overtale mig til at give det en chance… Og det gjorde jeg så endelig for nyligt, og okay, jeg kan også rigtig godt lide det 😀

Min yndlingssushi er california uramaki, tempura futomaki og nigiri med reje og tun, og det er heldigvis alt sammen en del af menuen. Og der er selvfølgelig også noget til the spicy lovers.

Se menu her.

Mulighed 3: Marselisborg Havnekro – Torsk // Højrebsfilet // Chokolademousse (298 DKK)
Hvis man gerne vil noget lidt mere klassisk til en overkommelig pris, lyder Marselisborg Havnekros menu som en vinder for mig. Det er den sikre menu, som alle i min familie i hvert fald nok skal kunne lide.

Og så er der tilkøbsmuligheder! Hvis vi ender med denne, køber vi f.eks. nok et oste-bord og kransekage til. Måske nogle hummerchips, dem har jeg ikke prøvet før?

Se menu her.

Mulighed 4: Sjette Frederiks Kro – Hummer // Oksemørbrad // Brownie // Kransekage (500 DKK)
Det her virker som den gode mellemløsning, hvis man gerne vil noget lækkert, uden det skal koste alt for mange penge. Vi har faktisk aldrig prøvet hummer før, så derfor lokker denne en smule. Derudover er oksemørbrad og brownie altså også bare herre mums! De claimer selv, at de har “verdens bedste brownie” 😀

Og overraskende nok er det det eneste tilbud på listen, der har kransekage på menuen.

OBS.: Man skal bestille til minimum 4 personer, hvis I overvejer denne.

Se menu her.

Hvad er jeres planer for nytårsmenuen, gør I noget særligt ud af spiseoplevelsen? 😀

4 kommentarer

 • Tina

  Frederiks kro ville jeg vælge 🙂
  Det lyder som en dejlig aften I skal have.
  Dine 30 år skal du glæde dig til, vi kvinder bliver smukkere og hviler mere i os selv med alderen 🙂
  Vi elsker også god mad nytårsaften og valgte en yndlings gourmet restaurant sidste år.
  For øvrigt godt billede af jer2 🙂
  Glædelig juletid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var den dejligste aften! Vi endte med sushi, som mine søskende også fik prøvet for første gang – og de kunne heldigvis lide det 😀

   Det lyder seriøst lækkert med gourmet restaurant. Vi er også blevet enige om, at næste gang, vi holder nytår alene sammen, så skal vi ud og spise lidt fint.

   Og mange tak – og forsinket glædelig jul og og godt nytår til dig også 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var hopppet på midterfidusen med tilkøb af ost – det er aaaaltid det, jeg glæder mig mest til :p

  Herhjemme kører vi rigelig vin, samt nytårssnacks til talen, massivt tapasbord og ostetallerken til dessert – og of course bobler og kransekage senere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi endte med sushi-løsningen, og vi fortrød det ikke 😀

   Men vi fik så også ostebord flere gange i løbet af julen heldigvis, og enig – det er lækkert! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonflikter