Se vores færdige stue

Julekonflikter

“It’s beginning to look a lot like Christmas”, og vi kan mærke det big time! Nedtællingen til juleferien er i gang, og stort set alle gaverne er købt. Vi er lidt stolte af os selv, sådan at have styr på tingene ;D

Stor ændring i juleplaner
Sidste år skrev vi også om, hvordan vi holdt jul, men i år er der en stor ændring. I vores vennegruppe holder de fleste par ikke jul sammen, i hvert fald ikke dem, som ikke har børn endnu. Og sidste år holdt vi faktisk jul sammen med min familie, men sådan bliver det ikke i år.

I år er vi nemlig ved Michaels familie, men heldigvis stadig sammen! <3 Vi er sådan set også ret enige om, at det giver bedst mening, at vi skiftes til at være ved hinandens familier, også selvom Michaels familie ikke går så meget op i det igen.

Vores plan bliver derfor:

 • 23. og 24 december hos Michaels familie.
 • 25., 26. og 28. med Kathrines familie.

Juletraditioner
Hverken Michaels eller min familie går synderligt meget op i juletraditioner. For os begge handler julen primært om samvær med familien, lækker mad og selvfølgelig også lidt om gaverne. Ingen af os går i kirke, danser og synger om juletræet, pynter op til jul eller lignende. Det tætteste, vi kommer på at pynte op, er mine mange julesweatere, som jeg så ikke kan finde i år 🙁

Juletraditioner med børn
Men vi har da kort vendt snakken om, hvilke traditioner vi gerne vil give videre til vores børn. F.eks. er vi ret enige om, at vi gerne vil se Disney’s juleshow, og vi vil pynte lidt op med en nisse, der flytter ind, et lysende rensdyr på terrassen og et juletræ i hjørnet.

Her kan I se gaverne under træet i år

Den der skide “helt rigtige, personlige gave”…
Den helt store juleuenighed for os handler om gaver. Vi snakkede lidt om det sidste år i vores juleindlæg – at min familie har faste regler for gavegivning, og Michaels familie er lidt mere løse. I år er vi blevet enige om et budget, så det er slet ikke her, vores problem er. Vi er uenige om ønskelister.

Michael hader ønskelister. Jeg er enig i, at hvis de bliver til bestillingssedler, så er det ikke sjovt, men… Det er virkelig dejligt at have en seddel at støtte sig op af, når man leder efter den helt rigtige gave. Michael har frem til nu ikke givet mig en ønskeseddel, så jeg har famlet i blinde efter “den helt rigtige, personlige gave”, som Michael så uspecifikt har ønsket sig!!! Det er svært og udmattende.

Jeg har af flere omgange givet Michael en ønskeseddel, som han så har valgt ikke at følge, fordi han har fundet “den helt rigtige, personlige gave” til mig. Og jeg har været meget glad for de fleste af dem, men de andre ting stod jeg reelt og manglede.

I år fik jeg så endelig Michael med lidt ind i mit game. Vi har hver især givet hinanden en lille liste med ting, vi ønsker os, men samtidig skal vi stadig også finde “den helt rigtige, personlige gave” til hinanden – altså to gaver. Michael har så ønsket sig de her Overwatch figurer, som man kan få i GameStop og andre steder på nettet. Og hvad gør Michael dagen efter, han har ønsket sig dem af mig? Går ned i GameStop og køber 5 af de 8 mulige figurer! Så nu er hans ønskeseddel blevet til en bestilligsseddel, ikke fair game!!!

Nå, nok juleraseri fra mig for nu. Jeg har heldigvis fundet “den helt rigtige, personlige gave” til Michael i år, så en lille smule bestillingsseddel, må jeg vel leve med, haha xD

Hvordan er jeres holdninger til ønskesedler? Er I på samme side, som jeres partner er?

OG EN GLÆDELIG JUL TIL JER ALLE! <3

10 kommentarer

 • Pernille

  Jeg ved godt det er et gammelt indlæg efterhånden, men det er nu alligevel relevant. Jeg er fuldkommen enig med Michael, hvert fald når det gælder kærester/ægtefæller. Min kæreste og jeg kigger ikke rigtigt på hinandens ønsker, men finder i stedet noget der føles rigtigt. Han er især dygtig til at lave noget hjemmelavet til mig. Forrige år var det en bog han selv havde lavet (selv skåret siderne til, selv skåret ud, selv bundet ind i læder), med et smukt medfølgende brev, om hvad denne bog kunne bruges til. Jeg tudede som et lille barn juleaften <3 Så skøn en gave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, det er dejligt at høre, Pernille – lyder som en rigtig dejlig gave 😀

   Og heldigvis kan Kathrine også nu se det fede i de personlige gaver, og jeg kan også godt forstå det med ønskelister, så vi kører med et kompromis, der hedder en af begge slags gaver 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hvorfor bliver man sat til at læse det her lort i skolen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate Howalt Rasmussen

  Glædelig jul til jer to herlige mennesker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Kastbjerg

  Hej Katrine og Michael
  Vi syntes det er nemmere for os at få en ønskeseddel fra vores børn ( de får også noget som ikke står på detes ønskeseddel 😊 ) og fra min familie da vi hver anden år er 17 som holder jul sammen så er det noget nemmere med en liste(. Dog skal der stå mere end to ting på da det ikke skal blive en bestillings seddel ☺️) I år har vi 12 vi skal købe til, så helt klart en liste 😁Jeg har ikke overskud og energi til at selv at skulle finde på noget 😊
  I ønskes en rigtig glædelig jul 🤶🏻🎅🎄🎁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ønskesedler fra børn giver rigtig god mening. Og det med, at der skal være flere ting på sedlen, er en meget god regel, vi helt klart også kører efter – og også vil køre efter, når vi engang har børn 😀

   Og hold da op, 12 at købe til! Det var ikke så lidt!

   Forsinket glædelig jul til dig også 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinau

  Glædelig 16.december 🙂
  Godt I holder jul sammen og fordeler jer mellem jeres to familier 🙂
  Vi har også ønskelister og der kommer også altid en gave udenom listen – mest for overraskelsens skyld 🙂
  Vi har til gengæld masser af juletraditioner og helt faste pladser til julepynten.
  Nyd tiden og hinanden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forsinket glædelig jul!

   Det var en skøn jul, og det fungerede godt at være hos begge familier! 😀

   Jeg er glad for, I også værdsætter lidt overraskelse blandt gaverne, det gør det altså lidt sjovere, synes jeg! Mht. pynten så tog vi revanche til nytår – og havde masser af pynt der 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se vores færdige stue