Siden sidst #16

Så meget tjener vi på at blogge

Der er nu gået lidt over et år, siden vi startede vores blog. Woop, woop 😀

Med fare for at lyde som en kliché blogger, så får vi nogle gange spørgsmål om, “hvorfor vi blogger, og om vi tjener noget på det” – og andre ting i den boldgade. Og vi kan godt lide at være åbne og ærlige og dele ud af os selv, så i anledning af vores 1-års-blog-jubilæum, får I hermed lidt mere indblik i vores blog.

Hvorfor blogger vi?
Interessen for at blogge kom ikke helt ud af det blå for os. Vi har nemlig begge haft blogs før.

Kathrine har faktisk haft hele 3 blogs – en dating-, rejse- og en uddannelsesblog. Hun nåede aldrig så langt med sin dating blog, fordi hun allerede om sin første date nåede op på 3 sider – og så kunne hun “ikke overskue at skulle skrive om 40 andre dates”, som hun selv formulerer det :D. Rejsebloggen var samtidig med, at Kathrine studerede i Australien. For mit vedkommende havde jeg engang en blog dedikeret til tv-serier, hvor jeg skrev en hel masse anmeldelser af de nyeste serier fra udlandet.

Det blev aldrig nogle succesfulde blogs. Og det faktum, at der ikke var nogle, der læste med, dræbte da også lysten for os i sidste ende. På den måde ved vi godt, at vi lige nu er super privilegerede, at der er mange af jer derude, der læser med på denne blog. Og det har vi uden tvivl ‘Gift ved første blik’ at takke for. Men derudover er det også ‘Gift ved første blik’, der overhovedet tændte (eller gentændte) en gnist i os. Vi havde det nemlig meget sjovt med at skulle lave videodagbøger hver dag med de lille håndholdte videokameraer, man fik udleveret af DR. Så vi tænkte, det kunne vi godt være klar på mere af – blot i blog-format 😉

Det er meget givende for os begge at have et sted, hvor vi kan komme ud med vores tanker, problemer og idéer. Ikke mindst er noget af det, vi elsker mest ved at have en blog, når folk kommenterer, reflekterer og deler ud af deres egne erfaringer. Det er en mulighed for at blive spejlet, for at blive klogere, for at modtage gode råd og også bare for at føle sig værdsat eller hørt. Vi går meget op i interaktionen med jer og gør en dyd ud af at svare på alle kommentarer, henvendelser og spørgsmål både her på bloggen, på Instagram, på Facebook og andre steder. Nogle gange kan vi godt få dårlig samvittighed over, at vi ikke lige svarer med det samme, men vi sørger for at svare på alt – før eller senere!

Og som vi udtalte til Bloggers Delight, der har kåret os til denne måneds bloggere, så følte vi også, at vi måske kunne udfylde et tomrum i bloggerverdenen som de halvbuttede, selvironiske og helt almindelige personer, vi nu engang er 😀

En af mine ønsker i forbindelse med ‘Gift ved første blik’ processen var i øvrigt at finde en partner, der kunne være frisk på at have et kreativt projekt sammen. Så jeg er evig taknemmelig for, at det faktisk skete, og at vi nu har denne par-blog, som folk har lyst til at følge med i. Det kan godt nogle gange være hårdt at skulle presse bloggen ind i en travl hverdag, men i sidste ende gør vi det, fordi vi føler, at vi får noget ud af det, og fordi vi rigtig godt kan lide at udtrykke os selv på den måde.

Hvor meget tjener vi på at blogge?
Det her er et meget populært spørgsmål. Som nogle af jer måske har lagt mærke til, så reklamerer vi nogle gange for produkter enten her på bloggen eller på vores Instagram. Man kalder det for sponsorerede samarbejder. Det kan for eksempel foregå ved, at et firma synes, det kunne være oplagt for os at lave reklame for deres produkt, og så kontakter de os gennem Bloggers Delight, og så kan vi vælge at sige ja eller nej.

Vi går meget op i kun at indgå disse samarbejder, hvis vi synes, det giver mening for os, og hvis vi kan stå inde for produktet. Vi kan allerbedst lide, når det relaterer sig til vores parforhold, bolig eller indretning. På vores første år har vi lavet ca. 100 indlæg, hvoraf 7 af dem var sponsorerede indlæg, så forhåbentligt føles det heller ikke som for meget.

Og hvad giver det så? Tjoh, status efter et år er, at vi har tjent 20.000 kr. på sponsorater (hvis vi tæller både blog og Instagram). Derudover får vi også penge for, at der er folk, der læser med på bloggen, hvilket er endt ud i 7.500 kr. Der skal så selvfølgelig trækkes skat fra disse beløb, og så skal det deles mellem to mennesker. Det er bestemt noget at tage med, men vi er nok også ret glade for, vi har fuldtidsjobs ved siden af – og at vi gør dette som en hobby 😉

Har I overvejet andre kreative projekter?
Okay, det er måske ikke et spørgsmål, vi får så meget. MEN jeg stiller det til mig selv, fordi det netop er noget, vi går og overvejer – rigtig meget.

Vi har overvejet alt fra at skrive en børnebog eller en bog om vores oplevelser med ‘Gift ved første blik’ og vores parforhold til at dedikere mere tid til at lave videoer. Måske endda starte en podcast om parforhold, som vi kunne kalde ‘Loveland’ 😀

Så faktisk ville jeg gerne benytte denne mulighed til at spørge jer derude, om I synes, nogle af de projekter lyder spændende? Please sig ja 😀

__________________

I kan også følge os på Instagram:

@kathrine_gvfb og @michaelharders.

7 kommentarer

 • Fedt at det ikke bliver gjort for pengenes skyld og i stedet fordi at i brænder for det. Så bliver det som regel også 100 gange mere spændende at læse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I er så seje! Jeg stemmer også for en podcast 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, hej Lasse 😀

   Så må vi jo lige invitere dig og Sidsel ind some gæste-eksperter på LÅÅÅVE 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Kathrine og Michael.Nyder at læse jeres blog, den er altid til at blive i godt humør af. I er bare så gode til at formulere jer altid fyldt med humor, så hvis i overvejer en form for bog, så er det en supergod ide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, Marianne, det er sødt af dig! Særligt jeg overvejer RIGTIG meget en bog, men jeg tror, vi er endt på, det nok bliver en podcast i første omgang. Og så håber jeg lidt, at jeg kan overtale Kathrine til en bog længere nede af vejen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane O

  Kunne være rigtig fedt med en podcast

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine skal endda til at have et podcast-forløb i sin klasse, så det passer perfekt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst #16