Siden sidst #15

Ting vi gør for et bedre parforhold #2

At tørre is af på sin partners ansigt er vel også en form for kærlighed? 😀

Nu er det blevet tid til ting nummer 2. Hvis I ikke allerede har læst nummer 1, så kan I gøre det her 🙂

Den, jeg har med i dag, virker overraskende basal, men det er noget, man nemt kan glemme, især i pressede situationer. Den tager udspring i den morgengave, jeg gav Michael dagen efter, vi blev gift (læs mere om den i bunden af indlægget). Det handler simpelthen om at have fokus på at gøre den anden glad. Simpelt, men nemt at glemme. Og en god måde at gøre din partner glad på er at være opmærksom på deres kærlighedssprog.

De fem kærlighedssprog
Jeg har været lidt nysgerrig på det her med at vise kærlighed, og jeg har fundet ud af, at der er fem overordnede kærlighedssprog:

 • Anerkendende ord
 • Tjenester
 • Gaver
 • Berøring
 • Tid

Det svære i et parforhold er så bare, at det ikke er sikkert, at man har det samme kærlighedssprog. Og så har vi endda en tendens til at gøre det, vi selv vil have. F.eks. føler Michael kærlighed ved at blive nusset, så han nusser hele tiden mig, og jeg kan ikke holde ud at blive nusset!!!

Vores kærlighedssprog
I forbindelse med dette indlæg tog vi en test for at finde ud af vores kærlighedssprog. Og bagefter prøvede vi også at gætte hinandens score – det var vi heldigvis gode til!

Min score:

Michaels score:

Som I kan se, snakker vi ret meget det samme kærlighedssprog. Vi er meget enige om, at tid er den vigtigste og herefter berøring. Dog er tid er klar 1’er for mig, hvor den er næsten lige med berøring og anerkendende ord for Michael. Til gengæld værdsætter jeg i langt højere grad tjenester, end Michael gør.

Hvad angår det at have tid til hinanden, kan vi begge godt føle os en lille smule tilsidesat, hvis vi laver planer, der ikke inkluderer den anden. F.eks. kan jeg godt føle mig nedprioriteret, når Michael vælger at game en aften, dog mest hvis jeg ikke var forberedt på det, og Michael kan føle sig tilsidesat, hvis jeg vil lave et kreativt projekt alene. Men heldigvis prioriterer vi generelt tiden til hinanden så højt, at der er overskud på den konto, så vi kan altså sagtens lave ting hver for sig, vi vil helst bare gerne gøre det sammen.

Den næstvigtigste for os er berøring. Vi holder altid i hånd, når vi går sammen, vi kan godt give et lille kys i køen i butikken, vi sidder tæt i sofaen, og putning er et must, før vi sover. Vi har et helt putte-ritual, hvor vi først skal kramme, bagefter er Michael store ske, og til sidst er jeg Michaels ‘jet-pack’, og sådan skal det bare være.

Dog er Michael som nævnt glad for at blive nusset, og det kan jeg slet ikke holde ud, så det har vi haft nogle sjove situationer med, hvor jeg gentagne gange beder Michael stoppe med at nusse mig. Til gengæld øver jeg mig i at nusse Michael lidt mere.

Selvom vi selvfølgelig også godt kan lide de tre andre ting, anerkendende ord, tjenester og gaver, så er de slet ikke lige så vigtige for os. Men vi bruger dem dog alligevel. Jeg bliver f.eks. altid vildt glad, når jeg kommer hjem til en redt seng og et støvsuget gulv, mens Michael bliver rigtig glad, når jeg har købt en lille lækker ting med hjem til ham fra supermarkedet, f.eks. en fiskefrikadelle xD

Hvis du vil finde ud af, hvilket kærlighedssprog du snakker, kan du tage samme test som os her.

Snak åbent om dit kærlighedssprog
Så pointen er: Fortæl jeres partner, hvordan I gerne vil have kærlighed, og giv jeres partner den kærlighed, de gerne vil have <3

Hvis din partner altid køber gaver til dig, når du har gjort noget godt, men du bare gerne ville høre dem sige, at du er sej og dygtig, så er det altså det allernemmeste at fortælle din partner, at du godt kan lide det sådan. For der er nok ikke noget, din partner hellere vil end at gøre dig glad. Nu er Michael og jeg ret heldige med, at vi deler det samme kærlighedssprog, men det er ikke nogen nødvendighed, som jeg ser det, så længe man er opmærksom på, hvad den anden gerne vil have.

Ellers kan I lave sådan en lille lækker øvelse, hvor I hver aften fortæller hinanden 1-3 ting, som din partner har gjort den dag, der gjorde dig glad. Det kan være noget så simpelt som, at du siger, at den mad, din partner lavede, smagte godt, eller at det var dejligt, at din partner nussede og rørte dig, da de gik forbi dig. Nemt 😉

Min morgengave til Michael
For at give et andet eksempel på, hvordan man kan tune sig ind på partnerens kærlighedssprog, så fortæller jeg lige om min morgengave til Michael.

Selvfølgelig er vores situation ret unik, da vi blev gift og flyttede sammen, før vi rigtig kendte hinanden. Derfor havde jeg lavet to æsker til Michael, en blå og en lyserød. I den lyserøde æske var der 20 små sedler, hvorpå jeg havde skrevet små hverdagsting, som Michael kunne gøre for at gøre mig glad. F.eks. dårlige ord puns, spille brætspil og kysse mig på panden. I den anden æske var der 20 blanke sedler, hvorpå Michael skulle skrive ting, som jeg kunne gøre for at gøre ham glad. Han skrev bl.a. lave lasagne, synge med ham og nusse ham i skægget.

Vi trak en hver dag, som vi så skulle forsøge at gøre snarest muligt. På den måde bevægede vi os ind på hinandens kærlighedssprog. Og når vi læser sedlerne i dag, kan vi se, at ret mange af dem er blevet dagligdag for os.

Hvilken form for kærlighed kan I bedst lide at få, og kan I genkende, at det også er den, I giver til jeres partner?

I kan også følge os på Instagram:

@kathrine_gvfb og @michaelharders.

3 kommentarer

 • Louise

  Hvor har du læst om det henne, synes det lyder super spændende 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lyder spændende. Hvor har du fundet ud af det henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der var en klog veninde, der fortalte mig om det engang, haha 😉 Så undersøgte jeg det lidt nærmere:D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst #15