Tinderbox 2019: Billeddagbog

Turen går til Sydøstasien

Vi landede i Sydøstasien i går. Så vi tænkte, vi ville dele lidt om vores rejseplan og vores planlagte aktiviteter 🙂

Indtil videre har vi været på to rejser sammen som par. Den første var vores bryllupsrejse i Edinburgh, og den anden var vores “rigtige bryllupsrejse” (som vi selv planlagde) i Marokko. Men ingen af os har været i Asien før, så det her er en meget speciel tur for os begge, og vi glæder os helt enormt meget. Vi forventer og håber, det bliver noget af et kulturchok. Vi er samlet set af sted i 3,5 uger.

Og bare rolig, vi deler selvfølgelig en hel masse billeder og flere guides fra turen :D. Hvis I gerne vil følge os på vores tur lidt mere i “real-time”, så kommer vi til at spamme vores Instagram-konti med billeder. Følg Kathrine her – og Michael her.

THAILANDChiang Mai – Bangkok

Første stop er Thailand. Her begiver vi os først op til Chiang Mai, som ligger i den nordlige region af Thailand. Det er godt nok monsunsæson lige nu, men det skulle være lidt mindre slemt i det nordlige end i det sydlige, så vi håber, at dette holder stik.

Planen i Chiang Mai er bl.a. at nyde søndagsmarkedet, at fodre og lege med elefanter (som bliver behandlet ordentligt, vel og mærke!)*, at zip line gennem junglen, at tage en Thai Cooking Class, og ellers overvejer vi at leje nogle scootere og bare køre gennem det smukke landskab heroppe.

Efter Chiang Mai tager vi til Bangkok. Her er planen umiddelbart at kigge på nogle af byens mest berømte templer og derudover shoppe/kigge en del i diverse markeder og shoppingcentre. Og så må vi se, om vi også får oplevet noget af Bangkoks famøse natteliv 😀

*I Thailand er det desværre meget populært for turister at ride på elefanter, som ikke bliver behandlet godt. Men vi tager på The Elephant Jungle Sanctuary, hvor de elefanter, man der får mulighed for at fodre, bade med og lege med, er elefanter, som er blevet reddet fra den slemme del af turistindustrien.

CAMBODJASiem Reap – Battambang

Næste land på vores rejseplan er Cambodja. Mere specifikt starter vi i Siem Reap, som mest af alt er kendt for at ligge lige ved siden af Angkor Wat – verdens største religiøse bygning. Der skulle vistnok være mere end 200 templer at udforske her, og man kan slet ikke nå dem alle, men vi glæder os til at lege Indiana Jones 😉

Efter et par dages udforsken her regner vi med at tage videre til Battambang i det vestlige Cambodja. Her kan man bl.a. opleve The Bat Caves (hvor flere tusinder flagermuse hver aften flyver ud af en bestemt hule – det skulle være et vildt syn!), The Killing Fields og den tragiske historie om Cambodjas massakre, samt ikke mindst et bambustog – et af Cambodjas gamle, traditionelle transportationsmetoder.

INDONESIENGili Meno – Ubud

Vores sommerferie slutter på Bali. En paradis-ø i Indonesien. Vi starter først på den lillebitte ø, Gili Meno, som blot er en kilometer bred. Her har vi lejet et lækkert værelse med tilhørende pool via Airbnb. Dernæst tager vi til Ubud, og så ser vi, hvad vi får lyst til. Hvor de første to lande er nogenlunde planlagt, er meningen her i højere grad, at vi er lidt mere spontane 😀

 

Har I besøgt nogle af de ovennævnte områder? Og hvis I har, er der så noget, vi har glemt, og som vi helt klart skal sørge for at opleve? 😀

15 kommentarer

 • Trine

  I skal helt klart besøge vandfaldene i Tukad Cepung, Tegenungan og Tibumana, nær Ubud!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine

   Vi endte med at besøge Tegenungan, som var helt vildt flot! Vi havde også planlagt at nå forbi Tukad Cepung, men programmet blev desværre for presset. Med Kathrines sygdom mod slutningen af turen, så måtte vi prioritere, og den nåede ikke med, selvom det virkede meget Instagram-venligt, haha 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi har været på en del af samme tur for en del år siden, kan kun anbefale at opleve Angkor Wat – men også, hvis I får tid, at opleve en krokodillefarm i Siem Reap, de har bitte bitte små krokodiller, til KÆMPE krokrodiller – man går rundt over deres bure – forholdsvis primitivt, men ret spændende – dengang kunne man købe en tallerken med fisk og fodre dem – puha vi husker stadig lyden fra kæberne, der klappede i om fiskene 😉

  Rigtig god tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina

   Angkor Wat var simpelthen så fantastisk. Det var meget, meget varmt, så 2 dages udforsken var nok for os, da det blev lidt hårdt i længden. Men hvis det havde været dansk vejr, så kunne jeg godt have brugt en fuld uge på bare at udforske templer i det område – det er jo sindssygt, at der er over 200 :O

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina H.

  Hej Michael og Katrine.
  Sydøstasien er fed! En skam at I ikke har mere tid til at nyde Sydøstasien.
  Jeg var der for halvt år siden og var blandt andet også i den nordlige Thailand (Chiang Mai). Fed by, men også meget turistet.
  Var også i Cambodja 2 uger og kan sige at Angkor Wat er fantastisk – glæd jer. Vil anbefale jer at leje en tuk tuk for jer selv hele dagen (ved ikke om I er der 1 eller 2 eller 3 dage?) men hvis kun en dag, så tuk tuk. Hvis flere dage til rådelighed, så kan I måske overveje at cykle rundt selv?

  Bat Cave er en oplevelse men Battambang er ikke særlig stor så alle de ting I gerne vil se, kan gøres på en dag.
  Jeg vil dog anbefale at tage til Phnom Penh hvis man vil besøge fængslet S-21 og se Killing Fields, men ved ikke om I har planlagt at besøge PP?

  Glæder mig til at følge jeres Asien-tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina H

   Undskyld for det forsinkede svar – vi fik lige forsømt bloggen lidt på vores rejse 😛

   Men ja, det var simpelthen så fedt. Og allerede under rejsen dagdrømte jeg om at planlægge den næste tur (jeg tænker Myanmar – Laos – Vietnam eller noget i den stil). Chiang Mai var helt klart turistet, men måske fordi, at vi også var der i lavsæson, og fordi vi bare nød alle de forskellige mulige aktiviteter, så endte det faktisk med at blive vores yndlingsdestination på rejsen.

   Vi endte med at leje en tuk-tuk i 2 dage, og det var vi meget glade for. Det var meget varmt, så vi havde ikke kunnet klare det med cykler, må vi indrømme :D. Men en helt igennem fantastisk oplevelse. Som enkeltoplevelse så var udforskning af templer i det område klart det, jeg bedst kunne lide på hele rejsen.

   Du fik ret i, at man ikke behøvede mere end én dag i Battambang… Men ved at bruge 2 dage fik vi dog tid til at se et cirkus den ene aften og så Bat Caves den anden aften. Hvis vi havde haft 1 eller 2 dage mere til hele rejsen, så havde vi klart presset Phnom Penh ind, men i denne omgang blev det nedprioriteret, da Kathrine heller ikke er SÅ meget til det med historie om massakrer og andre dårlige ting fra fortiden 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Rigtig god og fantastisk ferie til jer 🤗elefanterne i kan fodre og bade med har IKKE haft en bedre opvækst end dem man kan ride på , se shows med osv. ALLE elefanter er taget fra deres mor når de bliver født og de bliver knækket ved at sætte dem i små båse og tænde ild omkring dem og det der er værre og tænk på at HVIS i bader med elefanter, ja så bader i i elefanternes afføring og urin og elefanterne kan faktisk ikke lide at i er i vandet sammen med dem 🐘🐘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helle

   I vores indlæg om Chiang Mai har vi sørget for at anbefale Elephant Nature Park, som er blåstemplet af Save Elephant Foundation. De lavede sidste år ændringen om ikke længere at tillade besøgende at bade med elefanterne, for at de netop lever under så naturlige vilkår som muligt. Desværre har elefanterne haft en rigtig dårlig opvækst, ja, men vi tænker, at det er godt at støtte de steder, der behandler dem godt og redder dem fra steder, hvor de bliver mishandlet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Kilde

  Rigtig god rejse til jer <3
  Håber I får en fantastisk tur. Husk at passe på maverne….jeres egne!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie

   Tusind tak. Det har været en fantastisk tur. Vi prøvede at passe på maverne, men fik åbenbart ikke gjort det godt nok 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg har masser af tips til både Bangkok og Siem Reap.
  Har jo engang i mit ret aktive arbejds-rejse liv formået på én dag at spise morgenmad i Siem Reap, frokost på Chatuchak Market i Bangkok og aftensmad i Mumbai 😉
  Så smid en besked, hvis I skal bruge tips

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lotte

   Hold da op, det lyder som en vild (og stresset?) dag, haha 😀

   Nu nåede vi aldrig at skrive, da indlægget først blev udgivet, efter vi allerede tog af sted på turen, men mange tak for tilbuddet i hvert fald! Vi nød særligt Siem Reap rigtig meget – og også Bangkok, om end det også er en by, man hurtigt kan blive lidt forpustet af 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Sikke en spændende rejse I to er på.
  Jeg har aldrig selv været nogen af de steder, men ville da meget gerne.
  I må nyde jeres ferie og jeg vil glæde mig til at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina

   Mange tak! Nu hvor vi er hjemme igen, kan jeg afsløre, at vi absolut nød ferien, og vi glæder os til at poste en masse indlæg om det 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderbox 2019: Billeddagbog