10 ting jeg elsker ved Kathrine

Ægteskabsannoncer fra gamle dage

Se lige, hvad vi stødte på! Nogle gamle ægteskabsannoncer trykt i Politiken. Hele 11 af dem.

Vi har altid elsket sådan nogle her avisudklip. De er mega interessante at læse! Det er lidt som en lille tidslomme, og i dette tilfælde om kærlighed – vores yndlingsemne! 😀 Det fedeste ved det her er, at det er nogle avisudklip, som vi helt selv har fået fingre i. Det var nemlig moren til en af Michaels gode kollegaer, som fandt de gamle avisudklip, da hun skulle rive en væg ned. Michael har så været så priviligeret, at han har fået lov til at dele dem med jer her på bloggen 😀

Udklippene
Det sjoveste og mest interessante for os er nok at se forskellen på dengang og nu. Særligt hvad angår krav til ens partners økonomi. Kathrine synes næsten, der er noget befriende over, at det er okay at give udtryk for, hvor mange penge man ønsker, sin kommende partner skal have. Men det er ret vildt.

Kathrines yndlings citat er den med enkemanden, som ønsker en dame med “en formue paa 10 á 15000 kr.”. Så præcist et ønske til formue? Generelt så specifikke krav til sin partner? Kathrine er forbløffet og fascineret!

Det ligner generelt, at formue/fast stilling var det vigtigste krav, efterfulgt af at damen gerne skal være pæn og/eller ung.

Michael bider mest mærke i de sjove og uventede formuleringer. Fx at den ensomme, ældre håndværker gerne vil giftes med en pæn, “helst cyklende” kvinde. Og så morer han sig også meget over, at det er nødvendigt at skrive “spøg frabedes!”. Mon man lavede grin med dem, som søgte partner  i ægteskabsannoncer? Har manden skrevet før, men kun fået useriøse henvendelser? Hvad er det, som gør, at det er nødvendigt at skrive “Spøg frabedes!”?

For ikke at nævne manden, der søger ægteskab med en husassistent! Sådan en udmelding var ikke gået i dag 😀

Ægteskab søges
Det er interessant, at det dengang var ret normalt at skrive højt og flot om, at man søgte ægteskab – og også med en fremmed.

Det kan egentlig på mange måder sammenlignes med ‘Gift ved første blik’. Vi har personligt primært fået opbakning og støtte i vores proces omkring ‘Gift ved første blik’, men spørgsmålet og tanken er alligevel kommet: “Er ægteskab med en fremmed ikke lige lovligt ekstremt?”. Jo, det synes vi nok begge, at det var, og i vores Tinder-swiper-kultur er det at søge ægteskab og at “settle down” nok lige præcis det – lige lovligt ekstremt. For os virkede det dog pragtfuldt, vi har fundet lykken, og tro os, når vi siger, vi har stillet mange krav (læs bl.a. om vores krav her). Så vi håber da, at det også gik godt for nogle af de ægteskabssøgende folk i disse gamle annoncer 🙂

Men hvad synes I om disse ægteskabsannoncer? Og har I nogle ting, I studser særligt over?

 

1 kommentar

  • Lea

    Hvor er de skønne! 😆 Interessant at der er en ung mand i 30erne der søger ung dame “gerne enke eller fraskilt” 😳

    Jeg tænker om det mon i virkeligheden var så høj og flot en skiltning med ægteskabssøgningen? Ingen har jo navn eller særlige kendetegn fremme i annoncerne -de virker ret diskrete.

    Så er det da langt sejere det, I kastede jer ud i, hvor I stod frem og stod ved jeres ønske om kærlighed! 👍❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg elsker ved Kathrine