Vi læser sjove tweets op

Stemningsfuld søndag i Silkeborg: En guide til vores by

Reklame for Silkeborg Kommune

For et halvt år siden blev Michael og jeg gift, uden at vi havde mødt hinanden før. Han boede i Aarhus og jeg i Silkeborg. Hvor vi skulle bo henne under ‘Gift ved første blik’-eksperimentet var aldrig et svært valg. Det skulle være Silkeborg. Jeg kunne nemt komme ud på motorvejen og være på den anden side af Herning på 40 minutter (hvor jeg arbejder), og Michael kunne på kort tid gå ned til toget og 40 minutter efter være på sit arbejde i Aarhus midtby. Vi var også enige om at blive boende her, efter at eksperimentet sluttede, da det er nemt at komme ud til begge sæt forældre, og som min mor siger, så er det jo rart at have dem tæt på, når der kommer familieforøgelse.

Selvom der ikke helt er børn i den nærmeste fremtid endnu, har vi tænkt meget over, hvor vi gerne vil bo til den tid. Det gode ved Silkeborg i denne forbindelse er, at det i forhold til f.eks. Aarhus bliver lidt nemmere at få råd til det ønskede antal værelser, en lille have – og samtidig være tæt på, hvor det sker. Silkeborg er også et sted med god mulighed for oplevelser i naturen og med plads til at få luft under vingerne, samtidigt med at man stadig har bylivet.

Her i weekenden tog jeg så endelig Michael med ud for at opleve det Silkeborg, som jeg elsker så højt. Selvom vi nu har boet her i et halvt år, var det vores første “heldagstur” rundt i Silkeborg.

God mad og hyggelige caféer
En af mine absolut yndlings locations er caféerne helt ned til Gudenåen, så her måtte vi naturligvis starte dagen!

Gudenåen snor sig jo lige gennem Silkeborgs hjerte, og det giver nogle vanvittige smukke beliggenheder, som er fantastiske at sidde med udsigt til. Åen er ren og brusende, og der er en masse aktiviteter, som man kan lave på den. Jeg vil dog anbefale, at man paddleboarder om sommeren, det er så koldt på den her tid af året 😉

Vi spiste brunch på Valsen brasserie og café. Det var så lækkert og hyggeligt, og brunch er nok mit favorit måltid at spise ude. Det passede os også ret godt, at vi kunne spise sent, for Michael er ikke et udpræget morgenmenneske. Vi vil klart blive ved med at komme der, også når to bliver til tre, eller fire, for der var børnehjørne og højstole til rådighed, så der er plads til alle. Vi valgte dog at sætte os i den anden ende for nu, så vi kunne nyde vores tosomhed.

Som de konkurrencemennesker vi er, lavede vi selvfølgelig også en afstemning på Instagram: Hvilken tallerken nedenfor ville du helst spise fra? Michaels tallerken (den til højre) vandt med 54% mod 46%. Øv 🙁

I ægte vinter-stil var vi senere på dagen nede i byen for at få varm kakao med flødeskum på Café Tværgade. Det er en af mine foretrukne caféer at søge hen på, når jeg er inde i byen til en frokost med veninderne eller har trang til en varm kop et eller andet. Her er lyst, moderne og Instagram-venligt – og alt det, de serverer, smager hammer-godt!

Om aftenen tog jeg Michael med hen på Café Picasso på Tværgade. Her stod den på lækre, lune nachos, iskold cola og et spil backgammon. Der er en virkelig hyggelig stemning med dæmpet belysning, masser af farver og eklektisk indretning, og det virker bare! Jeg har virkelig siddet mange aftener her og drukket drinks med veninder, når vi bare lige skulle have en enkelt og vende verdensituationen.

Danmarks “outdoor hovedstad”
Silkeborg er Danmarks “outdoor hovedstad”, og det kan man sagtens forstå. For selvom der er en hyggelig gågade og bymidte, er der aldrig ret langt til udsigt over vand og skov. Vi har som sagt Gudenåen, der skærer igennem Silkeborg. Men derudover har vi f.eks. også Almindsø, som har lækre badestrande, gå-/løberuter og vand så rent, at man kan drikke det.

Michael og jeg, som bor på hovedgaden, er desuden ret vilde med, at vi kun skal gå 2 minutter for at være nede i parken Lunden, hvorfra man kan gå en rute på 3 km rundt om Langsø. På vejen tilbage går man lige forbi enden af gågaden, så hvis vi lige mangler noget, er det en nem smuttur ind og kigge.

Efter vores brunch tog jeg Michael hen til Hjejlen, der ligger i kort afstand fra alle caféerne. Hjejlen er en af de ældste hjuldampere i drift – og sejler ud til Himmelbjerget. Der har vi ikke været sammen endnu, så vi må hellere komme på tur med Hjejlen til foråret 😉

Jeg viser Michael Hjejlen.

Efter vores stop ved Hjejlen gik vi en tur langs Gudenåen helt ned til Indelukket, som er et virkeligt hyggeligt sted med grill, minigolf, legeplads, sejlbåde og is! Vi benyttede os dog ikke af nogle af delene, da is og minigolf ikke er så aktuelt i december. Derudover er jeg ikke sikker på, jeg kan overtale Michael til at spille minigolf med mig igen, da jeg slog ham sidste gang, vi spillede 😀

Heldigvis var der mange blade, og det kunne vi også sagtens have det sjovt med.

En by fyldt med liv og kultur
Centrum for det kulturelle liv i Silkeborg er det helt nyrenoverede torv. Her brugte vi eftermiddagen på at shoppe lidt julegaver, og vi stødte ind i flere vennepar. Og så havde byen sørme besøg af Pyrus, som stod på scenen på torvet og hjalp voksne såvel som børn med at holde varme i kinderne og et smil på læberne.

Michael poserer i samme stil som sin navnebror Michael Drewsen, grundlæggeren af Silkeborg

Torvet i Silkeborg er generelt fyldt med liv til diverse arrangementer. F.eks. har vi en jazz festival, en food festival med madboder fra hele verden og ikke mindst Silkeborg Ildfestregatta. Lige for tiden hersker julestemningen dog selvfølgelig i byen med pyntede gader, Pyrus og papkrus med gløgg.

En dejlig by
Michael, som er inkarneret Aarhus-dreng, tænkte, at han ville have det lidt svært med ikke at bo i Aarhus, men han er lynhurtigt faldet til. Da jeg var væk på ferie efter 7 ugers ægteskab, boede Michael faktisk i lejligheden her i Silkeborg, selvom han stadig havde sin lejlighed i Aarhus. I perioden skulle Michael også på arbejde i Aarhus hver dag, men det gav bare mest mening for ham at være i Silkeborg.

Når Michael nu fortæller venner og bekendte om sin nye bopæl, får han altid den samme reaktion: “Silkeborg er en dejlig og flot by!”. Og vi kunne ikke være mere enige 🙂


Hvis du gerne vil læse mere om fordelene ved at bo i Silkeborg, eller hvis du bare gerne vil inspireres af skønne billeder og historier fra byen, så kan vi varmt anbefale Silkeborg Kalders hjemmeside. De har også en Facebook-side, du kan følge her.

4 kommentarer

 • Andriette

  Silkeborg er så skøn. Jeg boede 8 år af mit liv der indtil jeg vendte hjem igen til Aarhus. Miny gste søn blev født på Silkeborg sygehus. Jeg fik et lille savn da jeg så
  De foto ❤️ Jeg er glad på jeres vegne at i stadig er Sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Andriette

   Hvor er det dejligt at høre, at du også har Silkeborg i dit hjerte, det er bare en dejlig by!
   Og Tusind tak! 🙂

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Sofie

  Hvor ser det dejligt ud! Jeg er netop flyttet til Aarhus for at studere fra min kære hjemby Silkeborg, og jeg fik lige den vildeste hjemvé, ved at se de billeder. Silkeborg er en dejlig by! Jeg synes naturen er det bedste 😀 Jeg kan godt forstå, hvorfor I valgte at bo lige netop der <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla Sofie

   Uh det er også en spændende nyt kapitel! Men man ved jo aldrig, om du vender hjem igen 😉
   Jeg er så enig i det med naturen, den blandning af by og natur, den kan altså et eller andet! 🙂

   Mvh. Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi læser sjove tweets op