Tinderbox 2019: Billeddagbog

Turen går til Sydøstasien

Vi landede i Sydøstasien i går. Så vi tænkte, vi ville dele lidt om vores rejseplan og vores planlagte aktiviteter 🙂

Indtil videre har vi været på to rejser sammen som par. Den første var vores bryllupsrejse i Edinburgh, og den anden var vores “rigtige bryllupsrejse” (som vi selv planlagde) i Marokko. Men ingen af os har været i Asien før, så det her er en meget speciel tur for os begge, og vi glæder os helt enormt meget. Vi forventer og håber, det bliver noget af et kulturchok. Vi er samlet set af sted i 3,5 uger.

Og bare rolig, vi deler selvfølgelig en hel masse billeder og flere guides fra turen :D. Hvis I gerne vil følge os på vores tur lidt mere i “real-time”, så kommer vi til at spamme vores Instagram-konti med billeder. Følg Kathrine her – og Michael her.

THAILANDChiang Mai – Bangkok

Første stop er Thailand. Her begiver vi os først op til Chiang Mai, som ligger i den nordlige region af Thailand. Det er godt nok monsunsæson lige nu, men det skulle være lidt mindre slemt i det nordlige end i det sydlige, så vi håber, at dette holder stik.

Planen i Chiang Mai er bl.a. at nyde søndagsmarkedet, at fodre og lege med elefanter (som bliver behandlet ordentligt, vel og mærke!)*, at zip line gennem junglen, at tage en Thai Cooking Class, og ellers overvejer vi at leje nogle scootere og bare køre gennem det smukke landskab heroppe.

Efter Chiang Mai tager vi til Bangkok. Her er planen umiddelbart at kigge på nogle af byens mest berømte templer og derudover shoppe/kigge en del i diverse markeder og shoppingcentre. Og så må vi se, om vi også får oplevet noget af Bangkoks famøse natteliv 😀

*I Thailand er det desværre meget populært for turister at ride på elefanter, som ikke bliver behandlet godt. Men vi tager på The Elephant Jungle Sanctuary, hvor de elefanter, man der får mulighed for at fodre, bade med og lege med, er elefanter, som er blevet reddet fra den slemme del af turistindustrien.

CAMBODJASiem Reap – Battambang

Næste land på vores rejseplan er Cambodja. Mere specifikt starter vi i Siem Reap, som mest af alt er kendt for at ligge lige ved siden af Angkor Wat – verdens største religiøse bygning. Der skulle vistnok være mere end 200 templer at udforske her, og man kan slet ikke nå dem alle, men vi glæder os til at lege Indiana Jones 😉

Efter et par dages udforsken her regner vi med at tage videre til Battambang i det vestlige Cambodja. Her kan man bl.a. opleve The Bat Caves (hvor flere tusinder flagermuse hver aften flyver ud af en bestemt hule – det skulle være et vildt syn!), The Killing Fields og den tragiske historie om Cambodjas massakre, samt ikke mindst et bambustog – et af Cambodjas gamle, traditionelle transportationsmetoder.

INDONESIENGili Meno – Ubud

Vores sommerferie slutter på Bali. En paradis-ø i Indonesien. Vi starter først på den lillebitte ø, Gili Meno, som blot er en kilometer bred. Her har vi lejet et lækkert værelse med tilhørende pool via Airbnb. Dernæst tager vi til Ubud, og så ser vi, hvad vi får lyst til. Hvor de første to lande er nogenlunde planlagt, er meningen her i højere grad, at vi er lidt mere spontane 😀

 

Har I besøgt nogle af de ovennævnte områder? Og hvis I har, er der så noget, vi har glemt, og som vi helt klart skal sørge for at opleve? 😀

8 kommentarer

 • Trine

  I skal helt klart besøge vandfaldene i Tukad Cepung, Tegenungan og Tibumana, nær Ubud!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi har været på en del af samme tur for en del år siden, kan kun anbefale at opleve Angkor Wat – men også, hvis I får tid, at opleve en krokodillefarm i Siem Reap, de har bitte bitte små krokodiller, til KÆMPE krokrodiller – man går rundt over deres bure – forholdsvis primitivt, men ret spændende – dengang kunne man købe en tallerken med fisk og fodre dem – puha vi husker stadig lyden fra kæberne, der klappede i om fiskene 😉

  Rigtig god tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina H.

  Hej Michael og Katrine.
  Sydøstasien er fed! En skam at I ikke har mere tid til at nyde Sydøstasien.
  Jeg var der for halvt år siden og var blandt andet også i den nordlige Thailand (Chiang Mai). Fed by, men også meget turistet.
  Var også i Cambodja 2 uger og kan sige at Angkor Wat er fantastisk – glæd jer. Vil anbefale jer at leje en tuk tuk for jer selv hele dagen (ved ikke om I er der 1 eller 2 eller 3 dage?) men hvis kun en dag, så tuk tuk. Hvis flere dage til rådelighed, så kan I måske overveje at cykle rundt selv?

  Bat Cave er en oplevelse men Battambang er ikke særlig stor så alle de ting I gerne vil se, kan gøres på en dag.
  Jeg vil dog anbefale at tage til Phnom Penh hvis man vil besøge fængslet S-21 og se Killing Fields, men ved ikke om I har planlagt at besøge PP?

  Glæder mig til at følge jeres Asien-tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Rigtig god og fantastisk ferie til jer 🤗elefanterne i kan fodre og bade med har IKKE haft en bedre opvækst end dem man kan ride på , se shows med osv. ALLE elefanter er taget fra deres mor når de bliver født og de bliver knækket ved at sætte dem i små båse og tænde ild omkring dem og det der er værre og tænk på at HVIS i bader med elefanter, ja så bader i i elefanternes afføring og urin og elefanterne kan faktisk ikke lide at i er i vandet sammen med dem 🐘🐘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Kilde

  Rigtig god rejse til jer <3
  Håber I får en fantastisk tur. Husk at passe på maverne….jeres egne!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg har masser af tips til både Bangkok og Siem Reap.
  Har jo engang i mit ret aktive arbejds-rejse liv formået på én dag at spise morgenmad i Siem Reap, frokost på Chatuchak Market i Bangkok og aftensmad i Mumbai 😉
  Så smid en besked, hvis I skal bruge tips

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Sikke en spændende rejse I to er på.
  Jeg har aldrig selv været nogen af de steder, men ville da meget gerne.
  I må nyde jeres ferie og jeg vil glæde mig til at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderbox 2019: Billeddagbog